Premier League

Óriási bajba kerülhet az Arsenal, ha most sem nyer

A Middlesbrough-Arsenal mérkőzéssel zárul a Premier League 33. fordulója hétfőn este.

Győzelmi kényszerben az Ágyúsok. - Fotó: facebook.com/Arsenal

Úgy tűnt, hogy az Arsenal kimászott a gödörből, hiszen a West Ham ellen jó játékkal nyert 3-0-ra. Ám egy hete óriási meglepetésre, ugyanilyen arányban (!) kapott ki a Crystal Palace otthonában, aminek köszönhetően az Ágyúsok messze kerültek a Bajnokok Ligája selejtezőt érő pozíciótól. Ahhoz, hogy Arséne Wengeréknek maradjon esélyük a negyedik hely megszerzésére, hétfőn csak a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény a londoniak számára.

1x2    
Middlesbrough Döntetlen Arsenal
6.00 4.00 1.50

A három pont begyűjtése viszont nem lesz egyszerű feladat, hiszen a Middlesbrough az életéért küzd. A Boro hat egységre van a 17., vagyis a bennmaradást érő pozíciótól, s mivel egyre kevesebb mérkőzés van hátra a bajnokságból, így a hazaiak számára minden ütközet élet-halál csata. Mivel a piros-fehérek az utolsó három meccsükön - ahol közvetlen riválisokkal játszottak - mindössze két pontot gyűjtöttek össze, így most már az olyan összecsapásokon sem hibázhatnak, ahol alapvetően esélytelenül lépnek pályára.

Noha legutóbb december közepén (!) nyert bajnoki találkozót a Middlesbrough, s a legutóbbi nyolc meccséből haton sem talált be a kapuba (!). Egyébként a hazaik messze a legkevesebb gólt lőtték az angol profi ligákban - az első négy osztályról, vagyis 92 (!) csapatról beszélünk -, azonban Steve Agnew mester számára jó hír, hogy voltaképp a teljes keretét be tudja vetni a hétfői mérkőzésen. Mindössze Calum Chambersre nem számíthat a tréner, aki a kölcsönszerződése értelmében nem léphet pályára az Arsenal ellen. Mindemellett az újonc csapat a statisztikában bizakodhat, hiszen a londoniaknak híresen gyengén megy a Riverside Stadiumban, ráadásul ősszel a felek 0-0-ra végeztek az Emiratesben.

[2252505] 2017-04-17 21:00:00 Middlesbrough - Arsenalx;5

Ami a vendégeket illeti, gyakorlatilag lehetetlen megjósolni, hogy Arséne Wenger együttese melyik arcát mutatja hétfőn. Ha azt, amit egy hete, akkor egy újabb, roppant kínos vereségbe nézhetnek bele a fővárosiak. Házon kívül egyébként sem megy mostanában a bajnokságban a csapatnak, hiszen az utolsó négy idegenbeli fellépésén rendre legalább három (!) találatot kaptak a piros-fehérek, s ezen ütközeteket el is veszítették.

Az viszont mindenképp jó hír a vendégszurkolók számára, hogy Petr Cech és Laurent Koscielny felépült sérüléséből, s mindketten a kezdőben kaphatnak helyet a Middlesbrough otthonában, aminek köszönhetően egyértelműen stabilabb lehet az Arsenal hátsó alakzata. Mindez pedig azt jelenti, hogy a fővárosiak francia mestere már csak Santi Cazorla, Lucas Pérez és David Ospina játékára nem számíthat, akik közül maximum a spanyol karmester játéka hiányozhat, igaz, Cazorla legutóbb tavaly októberben lépett pályára.

[2252505] 2017-04-17 21:00:00 Middlesbrough - Arsenalx;

Két gyenge formában lévő csapat néz tehát farkasszemet egymással a hét első napján, ahol a minőségbeli különbség egyértelműen a vendégek felé billenti a mérleg nyelvét. Mindezt a bukmékerek is érzékeltetik szorzóikkal, azonban ilyen oddson nem éri meg a vendégekre fogadni. A gólokban több potenciál van, főleg, ha kevés gól születik - amire mutatkozik esélye a Boro formája, illetve az őszi ütközet alapján -, ugyanis a mérkőzés találatainak száma 2,5 alatti fogadási opcióval speciel már megduplázhatjuk pénzünket, míg, ha maximum egy találat születne, akkor majdnem a négyszeresét kaphatnánk vissza a feltett tétünknek.

2017-04-15;47
2017-04-16;47
2017-04-17;47
209498