Championship

Magára talált a Leeds vagy ez csak átverés? - tipp a szerdai rangadóra

  • varin

A feljutásért harcoló United a liga egyik legkilátástalanabb csapatához látogat.

Slágereredménynek számít ezekben a hetekben az 1-0 a Middlesbrough és a Leeds United életében is, ám amíg Woodgate-ék ilyen arányban buktak két meccset, addig Bielsáék nyerték az utolsó kétszer 90 percüket. A Riverside-on most vendégsiker várható, de 1.60 alatti szorzón mi még nem hiszünk a sárga-kékekben.

{"headTitle":"Middlesbrough-Leeds","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-26 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Middlesbrough","odds":"5.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Leeds","odds":"1.59","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

Két sikerből érkeznek tehát Bamfordék és bizony kellett is ez a 6 pont, hogy ne üljön össze a válságstáb az Elland Roadon, hiszen ennek köszönhetően a vonal felett maradt a csapat. Igazság szerint a United játékával korábban sem volt nagy probléma, hiszen a helyzeteik szinte mindig megvoltak, csak valahogy az utolsó passzokba csúsztak hibák. A Reading és a Bristol legyőzését nem kell feltétlenül túlértékelni, de azért a 39 lövés a 180 perc alatt impozánsan fest, és elméletileg a Boro ellen sem kéne sokkal nehezebb dolga legyen a vendégeknek.

Merthogy Jonathan Woodgate fiai elképesztően gyenge formát futnak, az utolsó nyolc meccsükön 0-4-4 a mérleg és igaz, hogy nagy veréseket nem kapnak, az borzalmasan fest például, hogy a Birmingham, Blackburn, Wigan, Luton, Barnsley ötös ellen három pontra és négy lőtt gólra voltak képesek. A sok hiányzó ezen továbbra sem segít, de legalább valamennyire csökkennek a Boro maródi játékosai, így jelenleg csak a Fry-Ayala bekkpár pótlása okoz gondot. Azt viszont a fenti példa és a 34-44-es gólkülönbség is mutatja, hogy a gárda legnagyobb problémája a góllövéssel van.

A Leedsnél (30) csak a Brentford kapott kevesebb gólt (29), míg a Middlesbrough a teljes Championship legkevésbé termékeny csapata.

Ősszel 4-0-ra nyert hazai pályán a United, de az egy sokkal meggyőzőbb, erősebb csapat volt, a mostani esetében több a kérdőjel. Az nem is kérdés, hogy ennek a 90 percnek a vendégek az egyértelmű esélyesei, de 1.60 alatt mi nem tudunk bízni egy olyan csapatban, amely idén még nem nyert idegenben bajnokit.

Az viszont valós forgatókönyvnek tűnik, hogy nem lesz gólparádé. Egyrészt a Leeds idegenben 17 meccsből 6-szor overezett csupán és az átlagot is egy 5-4 dobja meg Birminghamben, másrészt a Boro esetében ez az arány 4-13, a teljes liga legkevesebb (1.9) átlaggóljával hazai pályán.

Az under igencsak korrektül fizet erre a 90 percre, a Borónak otthon sem rossz az egy pont, míg a Leedstől gólgála nem várható. Aki pedig még extrémebb oddsot akar, akár a vendégek 1-0-s sikerére is fogadhat.

{"headTitle":"Middlesbrough-Leeds","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-26 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2.5 gól alatt","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Végeredmény: Leeds 1-0","odds":"6.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[3066259] 2020-02-26 20:45:00 Middlesbrough - Leeds Unitedx;