Szerencsejáték-ipar

A FIFA szerint bundamentes volt a labdarúgó-vb

Átlagban több, mit kétmilliárd euróban fogadtunk a világbajnokság mérkőzéseire.

Nemrég ért véget az év egyik legnagyobb sporteseménye, a labdarúgó-világbajnokság, mely ünnep volt a sportszeretőknek és a sportfogadóknak egyaránt. A FIFA a globális adatszolgáltató, a Sportradar segítségével összegezte a torna számait és publikálta is azokat. Örömünkre szolgálhat, hogy a jelentés szerint tiszta volt a vb.

Fotó: Sky

Mint az a jelentésből is kiderül, összesen körülbelül 136 milliárd euró értékben fogadtak a játékosok világszerte, amely mérkőzésenként körülbelül 2,1 milliárdnak felelt meg.

Kiugróan magas volt természetesen a Franciaország-Horvátország vb-döntő, amelyre 7,2 milliárd euró értékben érkeztek be tétek. 

A jelentés rávilágít arra is, hogy a horvátok diadalmenete vélhetően igencsak profitábilis volt a fogadóirodáknak, hiszen

  • a nyitó szorzójuk a végső győzelemre 34.00 körül volt
     
  • Argentínát és Angliát is underdogként sikerült kiütniük
     
  • három mérkőzésen is csak a hosszabbításban jutottak tovább, márpedig hagyományosan a döntetlenre fogadnak a legkevesebben

A FIFA és a Sportradar a világbajnokság alatt a különböző fogadási mintákat is vizsgálta, ezzel próbálva kiszűrni a gyanús fogadásokat és a mérkőzés-manipulációkat.

A több, mint 500 bukmékerrel együttműködve azonban kiderül, nem érzékelt a rendszer semmilyen ingadozást, így kijelenthető, hogy a világbajnokságon nem történt bundázás vagy manipuláció.