Nemzetközi foci

Közülük kerül ki az év edzője - ti kinek adnátok a díjat?

A 11 mestert tartalmazó rövidített listán öt válogatott tréner is szerepel, de könnyen lehet, hogy Zidane duplázik.

A FIFA kedden közzétette az év edzőjének járó elismerés lehetséges befutóinak redukált listáját. A 11 mestert tömörítő névsort a klubfutball taktikusai dominálják, de öt válogatott tréner is beférkőzött közéjük, akik egytől egyig nagyot alakítottak a világbajnokságon.

Nem okoz túl nagy meglepetést, hogy ott van a listán a Premier League-et nyerő Pep Guardiola, a Serie A-győztes Massimiliano Allegri, a La Liga-trófeát elhódító Ernesto Valverde, valamint a Real Madriddal zsinórban harmadik BL-serleget begyűjtő Zinedine Zidane sem.

Az elismerést 2016-ban a Leicester csodaszezonjának köszönhetően Claudio Ranieri nyerte, elhappolva Zidane elől, akit 2017-ben azonban már senki nem tudott maga mögé utasítani!

Idén ott van még az esélyesek közt az Európa Liga-győztes Atlético Madrid feje, Diego Simeone, valamint a BL-döntőző Liverpool német mestere, Jürgen Klopp is.

A vb-n sokáig menetelő válogatottak irányítói közül bekerült az orosz Csercseszov, valamint az angolokkal elődöntőig lavírozó közönségkedvenc Southgate - a két finalista nemzeti tizenegyének taktikusát pedig aligha lehetett kihagyni a listából.

Ki kapja a FIFA Év edzője-díjat?x;