Nemzetközi foci

Van értelme a 48 csapatos vb-nek?

A FIFA elnöke szerint egyértelműen, hiszen az még negyede sincs az összes tagországnak.

Az idei labdarúgó-világbajnokság néhány óra múlva véget ér, így már csak egyetlen torna lesz a 2026-os viadalig, amikor is Észak-Amerikában 48 csapat küzd meg egymással a trófeáért. Nagyon sok futballszeretőnél azonban ez a létszámemelés alaposan kicsapta a biztosítékot, hiszen már így is úgy érzik, sok a felesleges és gyenge csapat a vb-n. Nos, a FIFA elnöke, Gianni Infantoni más véleményem van.

Fotó: Archív

"Gondoljunk csak bele, a 48 csapat még mindig kevesebb, mint a csapatok negyede, így úgy hiszem, ez egy teljesen logikus és jó döntés volt. Hiszem, hogy profitálhatnak a válogatottak ebből a lépésből" - nyilatkozta Infantino, aki a vb-finálé kapcsán is mondott néhány szót.

"Szerintem lehetetlen megjósolni, mi fog történni a fináléban, hiszen ki várta volna Horvátországot a döntőbe? Azonban a válogatottjuk hihetetlen nagyot harcolt, óriási munka van mögöttük és láthatjuk, mekkora hihetetlen futballáz van most az országban. Szenzációs, amit véghez vittek" - mondta a szövetségi első embere.

Ti mit gondoltok, jó döntés volt a 48 csapatos vb? Nem kizárt, hogy hamarosan ennek köszönhetően Magyarországot is láthatjuk a tornán?

[2059650] 2018-07-15 17:00:00 Franciaország - Horvátországx;