Nemzetközi foci

Szomorú, hogy ez idén csak egy barátságos mérkőzés lehet!

Olaszország és Argentína Manchesterben csap össze. Ám a vb-re sajnos csak az egyikük készülhet.

   
Argentína Döntetlen Olaszország
1.95 3.30 3.80

A két válogatotthoz együttesen kilenc világbajnoki finálé társul, mégis pénteken este Manchesterben csupán az egyik fél lép pályára a vb-re való felkészülés jegyében. Az oroszországi repülőjegyüket elégető olaszoknál új stábbal vennék üldözőbe a régi sikereket, míg az argentin arany nélküli csúcsgeneráció az utolsó szalmaszálba készül kapaszkodni.

Luigi Di Biagio kapitány többnyire ismert nevekből szedte össze legénységét az argentinok, valamint az angolok elleni mérkőzésre. Külön öröm lehet a Squadra Azzurra híveinek, hogy Buffon is ott lehet a keretben, így az igazán nagy hiányzók táborát talán csak Giorgio Chiellini gyarapítja, aki sérülés miatt nem áll rendelkezésre.

A rutin mellett az ideiglenesen kinevezett tréner néhány fiatalt is behívott keretébe, így például a Fiorentina és a Milan tehetséges csatárai, Chiesa és Cutrone is bemutatkozhatnak a címeres mezben. Tulajdonképpen a svédek elleni elbukott pótselejtezőt követően nem történtek nagy változások a keretben, így összeszokott, erős csapat benyomását keltheti az olasz gárda. Más kérdés, hogy ezzel nem mindenki ért egyet, sokan hiányolják például Balotellit vagy Zazát a keretből.

[2644527] 2018-03-23 20:45:00 Olaszország - Argentínax

A szokásokhoz híven Jorge Sampaoli mester a bőség zavarával küzdhetett, hiszen olyan neveket volt kénytelen kihagyni a keretből, mint Dybala vagy Icardi. Persze az Albiceleste kerete ismételten pokolian erős, hogy mást ne mondjunk, a gólszerzés a Messi-Agüero-Higuaín trióra van bízva. Úgy tűnik azonban, hogy a tar mester kerete még közel sem végleges, hiszen több olyan futballistát is behívott keretébe, akinek válogatottsága még csak egy számjegyű. Hogy mást ne mondjunk, a 11 középpályásból 3-nak van legalább 10 válogatottsága csupán.

A legutóbb Nigéria ellen vereséget szenvedő gárdának azonban készen kell állnia, hiszen több hibázási lehetőségük nem maradt, így magabiztosan ki lehet jelenteni, hogy ha Oroszországban nem érnek révbe Messiék, akkor a Bolha vb-arany nélkül vonul majd vissza.

A hírek szerint Sampaoli bőségesen fog kísérletezni Manchesterben, jelen állás szerint ugyanis a 4-2-3-1-es felállásban Higuaín lesz az ék és Agüero csak a padon kap szerepet, mivel lábsérülésével egyelőre aligha bírna 90 percet futballozni.

Nem várunk igazán nagy gólparádét, de az 1.55-ös szorzó fájdalmasan kevés a 2.5 gól alatti opcióra. Döntetlenszagú mérkőzésre számítunk, azon sem lepődnénk meg, ha 0-0-s végeredményt hozna a 90 perc, de ha a győztesre akarunk tippelni, mi inkább az 1x-ben látjuk az értéket, sem mint a hektikus argentinok sikerében.

[2644527] 2018-03-23 20:45:00 Olaszország - Argentínax;