Angol foci

Alexis Sánchez lesz az új Di María?

Egy újabb befuccsolt igazolás? Közös lehet a két dél-amerikai játékos sorsa a Unitednál.

Nyolc mérkőzés alatt mindössze egyetlen gól jött össze Alexis Sáncheztől, mióta szerződtette őt a Manchester United. A chilei klasszis egyelőre tehát nem váltotta be a hozzá fűzött igencsak nagy reményeket, ráadásul a csapathoz közel álló források szerint igencsak boldogtalan is az Old Traffordon.

"Nagyon magasak a saját magammal szemben támasztott elvárások, így elégedetlen vagyok az eddigi teljesítményemmel. Minden olyan gyorsan történt, nehéz volt megszoknom az új körülményeket. Még azon is sokat gondolkoztam, hogy elutazzak-e a válogatottal Svédországba vagy inkább otthon maradjak" - mondta Alexis.

Fotó: 90min

Noha az Arsenaltól szerződtetett játékos rögtön a második PL-meccsén betalált, azóta csak két gólpasszt sikerült kiosztania, ráadásul a Bajnokok Ligájában sem lehetett csapata segítségére.

"Életemben először váltottam klubot januárban. Sok minden történt a télen és ezek komoly kihívások számomra" - nyilatkozta Sánchez, aki elárulta azt is, hogy bár volt engedélye, hogy ne vegyen részt a válogatott szombati találkozóján, végül Claudio Bravo, a Manchester City kapusa meggyőzte őt, hogy most szükség van az összetartásra.

Sánchez példája egyébként sokakat Di María esetére emlékeztet, aki nem kevés pénzébe került a Vörös Ördögöknek, mégis nagyon hamar távozott Angliából. 

Egy Unitedhez közeli forrás egyébként a napokban úgy nyilatkozott az angol lapoknak, hogy kísérteties a hasonlóság kettejük között, Alexis ugyanúgy magányos a klubnál, mint az argentin támadó volt és ugyanúgy egyedül eszik a kantinban, ahogy a Realtól megszerzett klasszis tette anno.

Lehet, hogy egy újabb sikersztoriként induló történet fullad tragédiába?

   
Svédország Döntetlen Chile
2.95 3.10 2.40