Átigazolás

Alexis elhagyja az Arsenalt, megvan az új klubja

Sajtóhírek szerint megegyezett egymással Alexis Sánchez és a Manchester City. Egyedül csak az nem dőlt még el, hogy a chilei támadó mikor csatlakozik Guardiola együtteséhez.

Alexis már a City játékosa / 101greatgoals.com

A Coutinho-saga után egy másik dél-amerikai szappanopera hosszúságúra nyúló átigazolási hercehurca érhet véget pillanatokon belül, sajtóhírek szerint ugyanis megállapodott egymással Alexis Sánchez és a Manchester City.

Az Arsenal első számú góllövőjét többek között a Bayern München, a Chelsea, a PSG és a Manchester United is megkörnyékezte, ám a City lett a befutó, amely Gabriel Jesús sérülése után rákapcsolt az üzletre.

A chilei játékosnak a nyáron lejár a szerződése az Ágyúsokkal és azt már korábban tudni lehetett, hogy nem marad Londonban, a kérdés csak az volt, hogy most januárban vagy esetleg majd csak júliusban köszön el az Emiratestől.

A játékos távozásának ideje egyelőre még mindig bizonytalan, viszont már megegyezett az új szerződésének feltételeiről, ezek alapján Alexis évente 13 millió fontot keres majd Manchesterben.

Amennyiben Sánchez már most januárban csatlakozik a City-hez, akkor az Arsenal 20 millió fontot, Alexis pedig 15 millió font aláírási pénzt kap, ha viszont csak júliusban hagyja el Londont, akkor az Arsenal nem kap semmit, Sánchez viszont 30 millió aláírási bónuszra lesz jogosult.

 

Ezek alapján csak az a kérdés, hogy Sánchez mennyire érzi magát rosszul Londonban. Hat hónapra plusz 15 millió font ugyanis nem rossz üzlet...

237903