Átigazolás

Eldőlni látszik Alexis Sánchez utódja is

Dortmundból erősíthet az Arsenal, ha a chilei klasszis tényleg távozik az Ágyúsoktól.

Néhány órán belül eldőlhet Alexis Sánchez sorsa, közel vannak ugyanis a megegyezéshez a felek, így a chilei támadó valószínűleg a Manchester Unitednál folytatja évi 18 millió eurós fizetésért. A londoni hívek természetesen rendkívül csalódottak, hogy legnagyobb sztárjátékosuk az ősi riválist választotta, ám fájdalmuk talán kicsit enyhül ha megtudják, ki lehet Alexis "cseréje".

Az egyik angol bukméker szerint ugyanis nagyon jó esély kínálkozik arra, hogy Pierre-Emerick Aubameyang, a Borussia Dortmund gaboni támadója kerüljön Arséne Wenger kezei alá. Auba hétvégén - Sánchezhez hasonlóan - nem játszott a BVB-be, méghozzá "fegyelmi okokból".

"Továbbra is minden abba az irányba mutat, hogy Alexis távozik az Arsenaltól. Az elmúlt napokban azonban igencsak megélénkültek az Aubameyang jövőjét érintő fogadási piacok is, hétfő reggelre például rengetegen tettek fel pénzt arra, hogy februártól a gaboni játékos már Londonban rúgja a bőrt" - nyilatkozta Alex Apati, az egyik brit iroda szóvivője.

Aubameyang Arsenalhoz igazolására jelenleg 1.60-1.66-os oddson lehet fogadni, míg a maradás szorzója 2.20.

Ez azt jelenti tehát, hogy szemben a korábbi biztosnak tűnő információval, Auba mégsem szerződik horrorfizetésért Kínába, inkább egy másik topligában kamatoztatná tudását.

És bizony az Arsenalnak égető szüksége is lenne Auba szolgálataira, hiszen a Bournemouth elleni vesztes bajnokin is látszott, hogy legnagyobb sztárjai nélkül Wenger csapat igencsak gyengécske, így már ahhoz is kisebb bravúr kell, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában láthassuk majd az Ágyúsokat.

237903