Átigazolás

Milánóban örülnek a legjobban, hogy Coutinho távozik Liverpoolból

  • varin

Az olasz iparváros mindkét csapatának komoly érdeke fűződik ahhoz, hogy Coutinho Barcelonába szerződjön.

Fotó: SkySports

A Sky Sports szakértője, Guillem Balague jól tippelt néhány nappal ezelőtt a Coutinho-üzlet nem csúszott át nyárra, szombat este a felek hivatalosan is bejelentették a megállapodást, így a brazil játékos Barcelonába szerződése csupán formalitás innentől. Ugyan erről az üzletről gyakorlatilag hónapok óta folyamatosan lehet pletykákat hallani, az, hogy a brazil játékos "sérülés miatt" kihagyta csapata utolsó két meccsét, igen árulkodó jel volt. A 25 éves támadó 120+40 millió euróért vált csapatot.

"Úgy vélem, a szerződést már meg is írták és a jövő héten bejelentik Coutinho váltását. A Barcelonának már januártól szüksége lesz a játékosra, Coutinho pedig menni akar, felesleges lenne így várniuk nyárig" - nyilatkozta korábban a szakértő.

Amellett, hogy a katalánok hónapok óta szeretnék soraikban tudni a brazil játékost, Milánóban sem bánják, hogy végre létrejött a klubváltás, hiszen így vagy úgy, de mindkét gárda profitálhat  Coutinhóból.

Az Internazionalét illetné a vételár 1.25%-a, amely némi vigaszt nyújtana nekik, hogy anno 13 millió euróért váltak meg a most sokszorosát érő játékostól, míg Milánó piros-fekete felében lecsapnának a Barca létszám felettivé váló játékosára, Gerard Deulofeura.

A spanyol támadónak idén csak 833 perc jutott Valverdénél régi-új csapatánál, ám tavaly Milánóban bizonyította, hogy lehet rá számítani kezdőként is.

Hogy létrejön-e a Coutinho-üzlet, az a bukmékerek szerint is egyértelmű volt, hiszen már pénteken is csupán 1.33-as oddsot fizettek arra, hogy februártól a futballista gránátvörös-kékben rohangál majd.