Nemzetközi foci

Coutinho a vb előtt válthat nemzetiséget

A Barcelona új csillaga csapata érdekében veheti fel egy másik ország állampolgárságát.

Még csak néhány hete szerződtette a Barcelona Philippe Coutinhót, a brazil csillag a hírek szerint máris szeretne a katalán vezetők kedvében járni. A gránátvörös-kékek üdvöskéje ugyanis kész lenne felvenni a portugál állampolgárságot, amely jelentősen megkönnyítené a klub igazolási perspektíváit.

Coutinho ugyanis a felesége révén fel tudja venni a portugál állampolgárságot, amellyel felszabadulna a katalán csapat keretében egy nem EU-s pozíció. "Mivel már több, mint három éve vagyunk házasok, lehetőségem nyílt felvenni a portugál állampolgárságot" - nyilatkozta Coutinho.

Mint ismert, többek között Luis Suáreznek és Lionel Messinek is van európai útlevele, az uruguayinak felesége révén olasz, míg Messinek spanyol - így ők európainak számítanak.

Coutinho mellett a katalán klubnak még két dél-amerikai játékosa van, Paulinho, illetve Yerry Mina.

Angol lapok szerint egyébként a Barcelona a felszabaduló helyre rögtön meg is szerezné Arthur Melót, a Gremio 21 éves középpályását, akinek csapata 50 millió euróra lőtte be a kivásárlási árát, ám könnyen lehet, hogy Valverdéék az összeg feléért szerzik meg Arthurt úgy, hogy egy évig még kölcsönben Brazíliában maradna.

Coutinho tehát hamarosan portugál állampolgár is lesz, ám ettől függetlenül természetesen a Selecao színeiben utazik majd Oroszországba.

Melyik csapat nyeri a 2018-as vb-t?
   
Németország 5.50
Brazília 5.75
Franciaország 6.75
Spanyolország 8.00
Argentína 9.50