Átigazolás

Vajon most jobban költekezik majd a Pool, mint Suárez után?

Több középszerű játékos helyett idén valószínűleg nagyobb fogásokat terveznek Liverpoolban.

Balo csak Liverpoolban nem nyújtott jó teljesítményt - Fotó: Archív

Komoly pénzösszeg állt a házhoz Liverpoolban, Coutinho millióiból jelentősen megerősítheti keretét Jürgen Klopp mester. A legutolsó hasonló volumenű transzfernél nem igazán sikerült jól a Mersey-partiak igazolási hulláma, Luis Suárez 75 milliója ugyanis olyan játékosokra ment el, akik alig-alig váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Lássuk, kik jöttek az uruguayi vámpír árából.

Adam Lallana - Southampton - 25 millió

A három és fél szezon során 130 mérkőzés jutott a Szentektől érkező válogatott játékosnak, ami nem kevés, de elsősorban Klopp bizalmát érdemelte ki. Ő azon kevés játékosok közé tartozik, aki rászolgált a bizalomra - nem is csoda, hogy a Pool előszeretettel igazol a Sotontól az elmúlt években.

Dejan Lovren - Southampton - 20 millió

A sérüléssel sokat bajlódó horvátot nagyon divat utálni a Mersey partján, Virgil van Dijk érkezésével pedig úgy tűnik, végleg befellegzett a kezdő pozíciójának. Tény, hogy rendkívül sokat hibázik a hátsó sorban, így valószínűleg fél-egy éven belül nézhet magának új csapatot.

Alberto Moreno - Athletic Bilbao - 12 millió

Ennyi pénzért egy jó hátvédet venni teljesen jó befektetés, azonban Moreno inkább támadó potenciállal rendelkezik, védőnek kevésbé jó. Sérüléséig idén alapembernek számított a Vörösöknél, tavaly viszont szinte végig a padot koptatta. Fiatal még, de Van Dijk érkezése az ő karrierjét is megpecsételheti a klubnál.

Lazar Markovics - Benfica - 20 millió

34 mérkőzés, 3 gól a Liverpoolban, talán ezzel mindent elmondtunk Markovics sikerességéről a csapatnál. 23 évesen nyugodtan mondhatjuk még fiatal tehetségnek a szerb játékost, ám egyelőre lényegesen nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Mario Balotelli - AC Milan - 16 millió

Amekkora tehetség és potenciál van/volt Balóban, a 16 millió aprópénz volt érte, ám Liverpoolban még így sem érte meg a szerződtetése. 28 meccsen 4 gól és 7 sárga lap a mérlege, de azt azért kijelenthetjük, hogy a Poolon kívül Balotelli mindenhol máshol tudott bizonyítani.

Divock Origi - Lille - 10 millió

Markovicshoz hasonlóan még bármi lehet belőle, hiszen 22 éves csupán, ám a Liverpoolban lejátszott 77 mérkőzés és a 21 gól azért nem maradandó teljesítmény. Jelenleg a Wolfsburgban játszik kölcsönben, ám teljesítményével egyelőre nem győzte meg Roberto Martínezt, hogy neki is vegyen egy jegyet Oroszországba.

Emre Can - Bayer Leverkusen - 10.5 millió

Lallana mellett talán a legjobb üzlet volt a Liverpoolnak Emre Can megszerzése a Leverkusentől. A sokoldalú középpályás hasznos tagja lett Klopp csapatának és ha nem is számít fix alapembernek, de azért a percek többségét a pályán tölti. Más kérdés, hogy nyáron lejár a szerződése és állítólag a Juventus ingyen megszerzi őt napokon belül, ami övön aluli ütés lehet a német szakvezetőnek.

Fotó: Sky Sports

Ricki Lambert - Southampton - 4 millió

Egy megvalósult álom volt Rickie Lambert számára, hogy szülővárosa csapata szerződtette őt, de a tündérmese nem teljesedet ki. Egy szezont töltött az Anfielden, amely alatt alig több, mint 1000 perc jutott neki a csapatban. Egy kis birminghami, majd walesi kitérő után 35 évesen szögre akasztotta a csukát. Igaz, szinte ingyen volt.

Javier Manquillo - Atlético Madrid - Kölcsön

Szintén egy szezon jutott neki a legendás csapatnál, ám a zöld gyepet alig látta. A 23 éves hátvéd most Newcastle-ben, Benítez mellett találta meg számításait, a Szarkáknál kifejezetten jó teljesítményt nyújt a válogatott ajtaján is kopogtató Manquillo. Lehet, hogy megbánják még Liverpoolban, hogy ilyen könnyen lemondtak róla.