Foci-vb 2018

Csatárgond az olaszoknál - érik a meglepetés?

A kőkemény svédek és a hektikus olaszok izgalmas első mérkőzést játszhatnak pénteken este Stockholmban.

Fotó: Archív

Svédország-Olaszország vb-pótselejtező derbit rendeznek péntek este Stockholmban, ám a bukmékerek szerint még az odavágón sincs igazán sok esélye a skandinávoknak a bravúrra. Nincs már Ibrahimovic, nem olyan acélosak a svédek, ám az olaszoknál is bőségesen akadnak problémák.

"Két mérkőzéses párharc lesz, esélyét sem látom, hogy már az első 90 perc során eldőlnek a nagy kérdések. Nagyon magas a tét, vért és verítéket fogunk látni, és biztosan mindent bele kell adnunk a továbbjutáshoz" - nyilatkozta Daniele de Rossi. A Roma középpályása egyébként igen humoros kedvében volt a sajtótájékoztatón, hiszen még régi nagy riválisát, Zlatan Ibrahimovicot is felhozta.

   
Svédország Döntetlen Olaszország
3.40 2.95 2.25

"Soha, de soha többé nem akarok ellene játszani. Még akkor sem, ha 40 éves lesz és törött lábbal kell pályára lépnie" - humorizált a másik nagy öreg.

Tény, hogy az olaszoknak már nem kell olyan csatárokat semlegesíteniük, mint a derék Ibra, ám jelenleg Giampiero Ventura fiainál is bőségesen van gond a bevethető támadók számával és állapotával.

Habár a szövetségi kapitány Belotti, Immobile, Éder és Gabbiadini szolgálataira is számíthat, ráadásul a gólveszélyes játékosok között De Rossi neve is ott található, azért nem árt tudni, hogy Immobile és Belotti is rossz állapotban van fizikailag, ráadásul Zaza is térdsérülést szenvedett az egyik edzésen, így ő nem játszhat péntek este.

[2654255] 2017-11-09 20:00:00 Svédország - Olaszországx

A svédeknél sem igazán ideális a helyzet, hiszen hat játékos, nevezetesen Andreas Granqvist, Emil Krafth, Jakob Johansson, Martin Olsson, Victor Lindelöf és Jimmy Durmaz is egy sárgára van attól, hogy ne tudjon játszani a milánói visszavágón, Lustig pedig erről a találkozóról sárgázta ki magát. A svédek kapitánya, Janne Andersson ki is emelte, hogy nagyon kell figyelniük játékosainak erre is.

Az olaszoknál is vannak veszélyeztetettek, Ciro Immobile, Giorgio Chiellini, Marco Verratti és Marco Parolo.

Abból felesleges lenne kiindulni, hogy a svédek 1987 óta tétmeccsen, 1998 óta pedig barátságos mérkőzésen nem arattak győzelmet a Squadra Azzurra felett, miként az is csak statisztikai érdekesség, hogy az 1970 óta lejátszott 16 meccsükön összesen csak 26 gól esett úgy, hogy mindkét csapat csupán háromszor tudott betalálni. Az talán már fontosabb adat, hogy 2016 júniusában az Európa-bajnokságon az olaszok tudtak 1-0-ra nyerni Éder kései találatával.

A svédek igen stabilan futballoztak ebben a selejtezősorozatban hazai pályán, 4-1-0-s mérlegük mellé 18 lőtt gól is társul, amiből persze vastagon kivette a részét a Luxemburgnak lőtt nyolcas. Igen, Luxemburgnak, amely a magyar válogatottat simán verte csütörtök este.

Az olaszoknak is jó eredményeik vannak, habár sem a spanyolországi fiaskóból, sem pedig a kiscsapatok legyőzéséből nem lehet kiindulni.

Arra, hogy legalább három gól lesz, 2.40-es szorzóval fogadhatunk, amely lényegesen nagyobb, mint amelyre először gondoltunk. Mindazonáltal igen nehéz megalapozott tippet szállítani erre a mérkőzésre, hiszen az elmúlt hetekben egyik csapat sem sziporkázott igazán. A döntetlen reálisnak tűnő forgatókönyv, az sem kizárt, hogy megszületik az első 0-0 az idei pótselejtezőkön.

[2654255] 2017-11-09 20:00:00 Svédország - Olaszországx;