Foci-vb 2018

Csalóka oddsok - nem biztos, hogy Anglia ekkora favorit

A svédek négyből háromszor gólt sem kaptak és nagyon megnehezíthetik Southgate fiainak dolgát.

Szombaton kora délutan, a már megszokott 16 órás kezdéssel folytatódnak a negyeddöntők, mégpedig a Svédország - Anglia párharccal. A Szamszara Aréna gyepén két kvázi meglepetéscsapat lép majd pályára és próbál majd a világbajnokság legjobb négy válogatottja közé férkőzni.

1x2    
Svédország Döntetlen Anglia
4.45 3.15 1.85

A szakértők szerint a svédek számára már a vb-selejtezők sorsolásakor harangoztak, hiszen Franciaországgal és Hollandiával kerültek egy csoportba. Janne Anderson csapata végül a második helyen végzett, ám a pótselejtezők során a négyszeres világbajnok olaszokkal kerültek össze, ahol szintén hatalmas underdognak számítottak. A többi már történelem - végül az 1958 óta minden vb-n szereplő Azzurrit is kiverték.

Forsberg és társai újabb meglepetést okoznak? fotó: Eurosport

Az oroszországi torna csoportkörében aztán ismét az esélytelenek nyugalmával indultak, hiszen a címvédő németekkel és az első szakaszban mindig remekelő Mexikóval kerültek össze, de ezt az akadályt is meglépték Forsbergék. A 16 között a valamelyest erősebb Svájcot búcsúztatták, így egyáltalán nem szokatlan nekik a lesajnált szerep - talán ezek után nem meglepő, hogy az angolok ellen is ők az esélytelenebbek. Másrészről lebecsülni óriási hiba lenne őket, hiszen az egyik legjobb védelemmel rendelkeznek a tornán és a magasságbeli előnyüket könnyen tudják érvényesíteni erősebb ellenfelek ellen is.

Svédország eddigi legjobb vb-szereplése 1950-ben és 1994-ben a bronzérem elérése volt.

Anglia 1966-ban hazai pályán a magasba emelhette a trófeát, azóta viszont egyszer sem jutott be a döntőbe!

Nagyon úgy tűnik hát, hogy fekszik nekik ez a szerep és kiindulva abból, hogy utóbbi hat vb-meccsükből ötször nem kaptak gólt, egyáltalán nem tartjuk lefutottnak a szombati párharcot. Ráadásul a nyomás inkább a Háromoroszlánosokon lesz, akiket a közvélemény egyhangúan a fináléba vár. A #cominghome (a foci hazatér) terjed, mint a vírus és a szigetország drukkerei a történelmük során először megnyert tizenegyes párbaj után visszakapták hitüket.

Ami fejtörést okozhat Southgate-nek, az az, hogy Anglia az egyetlen még életben lévő együttes, amely az összes mérkőzésén kapott gólt. Ezek közül ráadásul négyből három rögzített helyzetből jött, amiben a svéd óriások kifejezetten erősek, tehát erre valamit ki kell valamit eszelnie az óriás nyugalmat sugárzó mesternek.

Tudtad? 

A két csapat 23 alkalommal nézett eddig farkasszemet és elég kiegyenlített a statisztikájuk - 7-7 győzelem mellett 9 döntetlent hoztak össze. Első meccsüket 1923-ban játszották, akkor az angolok 4-2-re diadalmaskodtak, legutóbbi párharcuk pedig 2012 novemberében volt, ahol a svédek hengereltek szintén 4-2-re. Mellesleg azon a meccsen esett minden idők egyik legnagyobb gólja, amely Puskás-díjat is eredményezett szerzőjének.
 

Fogadási szempontból közel sem egyszerű ez a találkozó, de a bukik oddsszabásával nem kifejezetten értünk egyet. Anglia eddig gyengébb ellenfelekkel játszott és minden meccsen kapott gólt, de Belgium és Kolumbia ellen sem ment 2.5 fél fölé az eredményjelző. A tét egyre csak nő és a kiváló védelemmel megáldott svédek elleni meccsen aligha várható 3+ gól.

 

  • Ázsiai gólszám 2 alatt @1.75    

 

[2059646] 2018-07-07 16:00:00 Svédország - Angliax;