Foci-vb 2018

Lehetne más a tippünk a svéd-koreaira?

Megkezdődnek a küzdelmek az F-csoportban is, a svéd-koreai meccsen sok minden el tudunk képzelni, csak gólfesztivált nem.

Novgorodban magyar idő szerint hétfő délután kettő órakor rendezik a Svédország  - Dél-Korea találkozót. Tekintve, hogy a csoportban a német-mexikói duót találjuk még, a továbbjutás szempontjából komoly tétje lesz ennek az ütközetnek, hiszen, aki itt meg tudja szerezni a három pontot, az egészen kiváló helyzetből várhatja a folytatást.

1x2    
Svédország Döntetlen Dél-Korea
2.00 3.15 3.80

A fogadóirodáknál a svédek a favoritok, az északiak győzelme kettes szorzó körül fizet, míg az ázsiaiak győzelme fogadóirodától függően akár négyszeres oddsot is jelenthet.

Az biztos, hogy a felkészülési meccseken egyik gárda sem brillírozott, a koreaiak Hondurast ugyan legyűrték, de a bosnyákoktól és a szenegáliaktól is simán kikaptak, a bolíviai ligaválogatottal pedig gól nélküli remit játszottak. A svédek sem tündököltek tavasszal, az utolsó három barátságos meccsükön gólt sem tudtak szerezni.

A vb-n szereplő csapatok kereteit és korábbi mérkőzéseit megtaláljátok a Foci-vb 2018 aloldalunkon!

A kereteket tekintve találunk némi anomáliát, hiszen bár a svédeknél akad több minőségi játékos, a legnagyobb sztár a pályán koreai lesz, a tottenhames Szon Hung Min személyében.

Szon mellett Hwang (Salzburg) és Ki Szung (Swansea) neve lehet leginkább ismerős, de a csapat nagyját Ázsiában játszó focisták alkotják.

A svédeknél egyelőre nincs meg Zlatan Ibrahimovic méltó utódja. A skandinávok kiváló masszát hoztak össze, a védelemmel és a középpályával nincs is probléma, de a góllövés feladatát nem igazán tudja ellátni senki.

A pontrúgások és a rögzített szituációk jelenthetik ezen a meccsen a svédek nagy esélyét, hiszen már csak a fizikai fölényük miatt is lehet rá lehetőségük, hogy fejjel veszélyeztessék az ellenfél kapuját.

Mit lehet tippelni két olyan csapat meccsére, ahol a felek legutóbbi négy meccséből három is gól nélküli döntetlennel végződött?

Nyilván adja magát az underes fogadás. A svédek utoljára 2017 októberében Luxemburg ellen szereztek egynél több találatot 90 perc alatt, azóta 810 perc játék során mindössze négy alkalommal mattolták az aktuális ellenfél védelmét.

Ez mondhatni harmatos, de tegyük hozzá, hogy kapni is csak hat gólt kaptak, vagyis hátul bőven rendben van ez a csapat.

Megérzésünk szerint Dél-Korea léphet majd fel kezdeményezőbben, a gyors és technikás játékosaik révén a földön kell megpróbálniuk megforgatni a svéd bekkeket. Akik viszont állják majd a sarat, így kemény mezőnyjátékot és kevés helyzetet vizionálunk.

  • Tipp: Ázsiai gólszám - kevesebb, mint 2.25 @ 1.65    
[2059614] 2018-06-18 14:00:00 Svédország - Dél-Koreax;