Foci-vb 2018

Aligha baltázzák el a németek az esélyüket

Hiába 100 százalékos eddig Mexikó, még az is benne van a pakliban, hogy nem jut tovább a közép-amerikai válogatott.

   
  1 x 2
Dél-Korea-Németország 14.00 7.25 1.15
Mexikó-Svédország 2.35 3.20 2.90

Dél-Korea-Németország

Németország számára igen egyszerű a képlet, ha nem akarnak számolgatni Joachim Löwék, akkor legalább két góllal kell nyerniük az eddig két vereséget elszenvedő Dél-Korea ellen. Papíron a döntetlen is elég lehetne az üdvösséghez, de ahhoz annyi minden másnak kellene megtörténnie (Svédország ne nyerjen és kapjon sok lapot, a németek gólgazdag remit játszanak), hogy ezzel az opcióval felesleges is számolni.

Egyébként is, a felek közt jelentős tudásbeli különbség van, s, igaz, hogy ezen a világbajnokságon a topfavoritok többnyire megszenvednek a kicsikkel, azonban szerdán könnyebb dolga lehet a németeknek. Ugyanis Dél-Korea egyszerűen nem tartalékolhat, mennie kell előre, hiszen még van némi reménye a továbbjutásra, mivel, ha Mexikó legyőzi Svédországot, míg Szon Hung Minék legalább két góllal megverik a németeket, akkor bizony ők jutnak tovább (egygólos dél-koreai siker esetén a fair play döntene a három csapat között).

Ez pedig enyhén szólva is kapóra jöhet a németeknek, akiknek így nem egy betömörülő csapat ellen kell játszaniuk, s így könnyedén dűlőre vihetik a dolgot. Egyébként is, a svédek elleni hosszabbításban aratott győzelemnek köszönhetően felszabadultak Löwék, aminek köszönhetően szerintünk Németország magabiztos győzelmet arat Dél-Korea felett.

  • Németország -1,50 AH @ 1.50  
[2059617] 2018-06-27 16:00:00 Dél-Korea - Németországx;

Mexikó-Svédország

Mexikó helyzete pofon egyszerű, hiszen amennyibe nem kap ki a közép-amerikai válogatott, úgy biztosan ott lesznek a legjobb 16 között, de akkor is az egyenes kieséses szakaszban találhatják magukat, ha a németek nem nyernek. Persze vélhetően nem erre alapoznak majd Juan Carlos Osorio tanítványai, hiszen a saját kezükben van a sorsuk.

Ugyanakkor, ha az eddig százszázalékos mexikóiak kikapnak, és a németek is nyernek, akkor a gólkülönbség dönt, ami akár a vesztüket is okozhatja, főleg úgy, ha a skandinávok legalább két góllal nyernek. A svédek helyzete tehát hajszálpontosan ugyanaz, mint a németeké (lásd fentebb).

Az oddsok és az eddig látottak alapján Mexikó az esélyesebb a találkozón, azonban mivel számukra a döntetlen is elengedő a továbbjutáshoz, s ugye nagyon masszív csapatról beszélünk, így talán dupla esélyben lehet érdemes Carlos Veláékra fogadni, szerintünk azonban "nobet" ez a meccs.

[2059618] 2018-06-27 16:00:00 Mexikó - Svédországx;
186732

Kattints a képre és tippelj a vb-re Te is!