Tenisz-vb

Háromszettes thriller dönthet Thiem és Goffin között

Pénteken a Thiem-Goffin és Dimitrov-Carreno-Busta derbikkel zárul az ATP-világbajnokság csoportköre.

A Pete Sampras-féle csoportban gyakorlatilag ugyanaz a helyzet, mint csütörtök a másik kvartettben volt. Grigor Dimitrov két győzelemmel biztosan ott lesz az elődöntőben, míg a Rafa Nadal helyére beugró Pablo Carreno-Busta ezen meccs eredménytől függetlenül csomagolhat. A másik mérkőzésen pedig Dominic Thiem és David Goffin eldönti egymás között, hogy melyikük csatlakozik a bolgárhoz. 

Goffin komoly meglepetést okozott Nadal legyőzésével. - Fotó: ATP

Goffin ihletett formában kezdte a tornát, hiszen az eddigi legnagyobb meglepetést szolgáltatva, döntőben szettben legyűrte a világelső Nadalt. Tény, hogy nem volt 100 százalékos állapotban a mallorcai, de ez semmit nem von le a belga érdemeiből, aki egyébként szintén térdsérüléssel bajlódik már jó ideje. A nagy skalpot követően szerdán már nem ment ennyire jól Goffinnak, Dimitrovon nem talált fogást és mindössze két játékot nyerve nagyon simán kikapott.

"Jól vagyok, nincs semmi probléma. Egyszerűen egy kemény meccs volt, melyen Grigor rendkívül jól játszott."

Most nincs más dolgom, mint készülni a következő meccsre. Mint teniszező, majdnem minden héten elszenvedek egy vereséget. A legfontosabb a következő meccsre koncentrálni. Már van elképzelésem milyen taktikával játszom majd Dominic ellen, mert sokszor meccseltünk már. 

- mondta a belga, akinek valószínűleg már Dimitrov ellen is a másik meccsen járt az esze.

Thiem ugyancsak nem mutatott eddig rossz formát, főleg, ha azt nézzük, hogy a Roland Garros óta mennyire kiábrándítóan játszott. Dimitrovtól csak szoros döntő szettben kapott ki, míg PCB ellen hozta a kötelezőt, igaz, ismét három szettre kényszerült. 

Fogadás a győztesre    
Dominic Thiem David Goffin
1.75 1.85

Némileg váratlanul, a bukmékerek az osztrákot tartják esélyesebbnek a győzelemre, miközben az egymás elleni mérlegük 7-3 a belga javára. Idén az Australian Openen és Monte Carlóban találkoztak és mindkétszer Goffin örülhetett. Utóbbi pláne bravúr, hiszen a salakszezonban nagyon ment Thiem szekere. 

Sima meccset azonban ritkán játszanak, a tíz összecsapásukból hatszor mindketten nyertek szettet. 

Mindketten piszok jó lábmunkával bírnak és jók a hosszú labdamenetekben, így várhatóan ismét nehezen jutnak majd dűlőre, főleg, ha a tét nagyságát is ide vesszük. Jó befektetésnek tűnik 2.10-ért, hogy döntő szett lesz, de mi most a biztosabbra megyünk és 22.5 játék fölé tesszük, ami két játszmából is meglehet. 

Dominic Thiem-David Goffin
hatharom.com
Több, mint 22.5 játék
@1.80
Fogadási határidő: 15:00