Tenisz-vb

Dimitrov vagy Goffin? - Új bajnokot avatnak Londonban!

  • Cesc18

Meglepetésdöntőt rendeznek vasárnap Londonban, hiszen Grigor Dimitrov és David Goffin között dől el a trófea sorsa.

Na, erre, ki számított? Totál meglepetés az év utolsó ATP-versenyén. Ugyan Rafa Nadal visszalépésével tudni lehetett, hogy egy olyan név biztosan lesz a döntőben, aki korábban nem járt még ilyen magasságban, ám Roger Federer búcsújára vélhetően csak nagyon kevesen fogadtak. De David Goffin megcsinálta a lehetetlennek hitt győzelmet és 2-6, 6-3, 6-4-gyel kiütötte a legendát. A belga mellett az eddig veretlen Grigor Dimitrov lesz a másik főszereplője a vasárnap 19 órakor kezdődő finálénak, aki ugyancsak szetthátrányból fordítva győzött az elődöntőben Jack Sock ellen. A bolgár továbbjutása mondhatni papírforma volt, a belgáé ugyanakkor óriási szenzáció.

Goffin pályafutása legnagyobb sikerét érte el Federer legyőzésével. - Fotó: ATP

Először játszottam a legjobb teniszemet. Az első szett után kicsit lazább voltam, elkezdtem nagyon jól érezni a labdát és életem legjobb játékát nyújtottam.

- mondta Goffin, aki egyébként még a meccs előtt azt mondta, hogy fogalma nincs, mit kellene tennie Roger ellen a győzelemhez.

Igazán jó taktikát sikerült Goffinnak kiokoskodnia, és ne feledjük, hogy Federer mellett legyőzte Rafa Nadalt is még a verseny elején. Korábban csupán öt játékos tudta a két gigászt egy ugyanazon tornán legyőzni. Szóval igen komoly hőstettet hajtott végre. De egy nagy csatát még meg kell vívnia, ami semmivel sem ígérkezik könnyebbnek, mint a korábbiak, hiszen Dimitrov szintén nagyon érzi a játékot.

Ráadásul most már Goffin sem az esélytelenek nyugalmával léphet pályára. Ugyan tündérmesébe illik a menetelése, de itt már ő is gondolhatja úgy, hogy van vesztenivalója, hiszen "csak" egy Dimitrov áll majd vele szemben.

Ugyanakkor a csoportküzdelmek alatt már megmérkőztek egymással, amit a bolgár játszi könnyedséggel, 6-0, 6-2-re húzott be. Ezzel 7-1-re nőtt Dimitrov előnye az egymás elleni összevetésben, de azt mondani sem kell, hogy ekkora különbség azért nincs köztük, és óriási meglepetés lenne, ha ennyire egyoldalú lenne a döntő is.

Azt hiszem, az önbizalmával nincs gond. De én nem erre fogok fókuszálni, hanem a saját játékomra. Ez teljesen más lesz, mint a korábbi meccseink. Ez mindkettőnknek új helyzet.

- mondta Dimitrov, aki hozzátette, hogy a top 10 volt a célja, ehhez képest most a legjobb három között zárhatja az évet, ami csodálatos jutalom számára a rengeteg munkáért.

Fogadás a győztesre    
Grigor Dimitrov David Goffin
1.30 2.80
Fogadási határidő: 19:00

Nagy meglepetés nincs abban, hogy Dimitrov a favorit, miután a csoportban nagyon simán győzte le a belgát, és összességében ihletett formában játszik a bolgár. De 1.30-ért nincs benne érték, a tét nagysága miatt pedig 2-0-ra nem merjük behúzni, hiába fizet közel kétszeres pénzt.