Indian Wells

Franciaveretéssel duplázhatjuk meg pénzünket

Ismét górcső alá vettük az Indian Wells-i tenisztorna aktuális játéknapjának férfi összecsapásait.

Nem hozott túl sok meglepetést a vasárnapi játéknap, így az alsó ágon Marin Cilicet leszámítva minden nagyágyú versenyben van még, érik tehát az a Federer-Nadal csúcsrangadó, illetve már biztos, hogy Djokovics és Del Potro egymás ellen játszik a harmadik körben. Ezekre a derbikre azonban még várni kell, hétfőn ugyanis a felső ági játékosok lesznek főszerepben. Andy Murray már kiesett, innentől pedig iszonyatosan nyitottá vált a harc a döntőért. 

Papíron a harmadik kiemelt Stan Wawrinka a legesélyesebb, ám róla tudjuk, hogy bárkitől képes kikapni, ha rossz napot fog ki, így nem vennénk mérget arra, hogy fináléba jut, Indian Wellsben egyébként is negyeddöntő a legjobb eredménye még 2011-ből. 

Stan 38 alkalommal kapott már ki favoritként Masters tornán, ebből 16-szor 1.40 vagy annál kisebb oddsot adtak rá.

Akár már Philipp Kohlschreiber ellen is bajba kerülhet, ha a német előveszi a legjobb teniszét. 

Kitűnő lehetőség ez David Goffinnak és Dominic Thiemnek, hogy újabb nagy lépést tegyenek a karrierjük során és először döntőzzenek egy 1000-es viadalon. Különösen nagy fegyvertény lenne ez Indian Wellsben, amit az ötödik Grand Slamként is emlegetnek. Nem lesz azonban könnyű dolguk, előbbi Albert Ramos-Vinolasszal, míg utóbbi Mischa Zverevvel néz farkasszemet. 

Goffin a nagy hőséggel, Thiem pedig a hálót agresszíven támadó játékosokkal nincs túl jó barátságban. Zverev komoly fejtörést okozhat a sógorok klasszisának, még úgyis, hogy a lassabb borítás nem kifejezetten a szerva-röptét kedvelőknek kedvez. Ugyanakkor a német tarsolyában egyéb ütések is lapulnak, amivel meglepheti az osztrákot. Ráadásul balkezes, amit szintén nem szívlel Thiem, és nem mellesleg az eddigi egyetlen egymás elleni meccsüket is Zverev húzta be, igaz, füvön, ami a legerősebb borítása. 

Az amerikaiak a Cilicet búcsúztató Taylor Fritz mellett az egykori döntős John Isnerben bízhatnak még. A hórihorgas amerikai ugyan underdognak számít Gael Monfils ellen, ám a 4-4-es egymás elleni mérlegük mutatja, hogy egyáltalán nem esélytelen. A francia ráadásul nem is teljesen egészséges:

Öt-hat napja betegséggel küszködtem, influenza vagy megfázás, nem tudom. De amikor ide utaztam a géppel, azt hittem meghalok. Lázam volt, ami nem nagyon akart elmúlni.

Ettől függetlenül sikeresen vette Monfils az első akadályt, de szetthátrányból kellett fordítania Darian King ellen. Isner teljesen más kaliber, a nyolc meccsükből pedig csak egyszer fordult elő, hogy ne nyert volna szettet a francia ellen. Az érték egyértelműen az amerikai oldalán van...

hatharom.com
Mischa Zverev-Dominic Thiem 21.5 játék felett @ 1.65
Gael Monfils-John Isner Isner @ 2.05
@ 3.38

Lesz egy olyan találkozó is, ahol két nem kiemelt találkozik, ráadásul mindketten a selejtezőből jutottak el idáig. Vasek Pospisil óriási bravúrral kiütötte Murrayt, ami után gondolhatnánk, hogy Dusan Lajovics legyőzése már gyerekjáték lesz számára, ám egy ilyen skalp után nem könnyű a következő meccsen koncentráltan játszani. A tét sem kicsi, hiszen a legjobb 16 közé kerülhetnek. Adja magát az over, a bukik 22.5-nél húzták meg a határt.