Sanghaj Masters

Revánsra készül Nadal Federer ellen

  • Cesc18

A két legenda idei negyedik összecsapására készül a Sanghaj Masters fináléjában.

Összejött az álomdöntő Sanghajban, avagy a világelső Rafael Nadal és a világranglista-második Roger Federer száll harcba a trófeáért. Melbourne, Miami és Indian Wells után ez lesz az idei negyedik helyszín, ahol egymásnak feszülnek. A korábbi mindhárom tornán a svájci géniusz örülhetett, így a 16 meccse veretlen malloracainak van miért visszavágnia. 

Federer szépen kozmetikázott ezzel a három sikerrel, de a mindenkori egymás elleni mérlegük még így is komoly, 23-14-es Rafa-fölényt mutat.

Meglepő, hogy a spanyol sorozatban három vereséget is elszenvedett Federertől, bár ez inkább csak a múltjuk miatt volt váratlan. A pályán nyújtott teljesítmény alapján a svájci varázslatos játékkal szerezte meg ezeket a sikereket. Nagyon ráérzett, hogy mit kell Rafa ellen játszania. A korábbi mérkőzéseiken egyszerűen fonák oldalon kevés volt a mallorcai pörgetéseivel szemben, idén viszont extra agresszíven támadja meg ezeket a labdákat. Jelenleg Nadalnak kell azon agyalnia, hogy mit találjon ki Federer ellen, nem pedig fordítva. Ez óriási dolog, hiszen időnként már unalomba fulladt a meccsük, annyira egy kaptafára épültek. 

Azt nem lehet egyébként mondani, hogy könnyű úton jutottak volna el a döntőig. Nadalnak egy pazar formában teniszező Marin Cilicen és Grigor Dimitrovon is át kellett rágnia magát. Federernek első sorban az elődöntőben kellett megizzadnia az ellen a Juan Martín del Potro ellen, akitől a US Openen négy szettben vereséget szenvedett. 

Fogadás a győztesre    
Rafael Nadal Roger Federer
1.55 2.15

Hiába az idei 3-0 Federernek, a bukmékerek a bombaformában ütögető Nadalt hozták ki favoritnak. Tényleg nagyon megy a spanyolnak, nem csak jól játszik, de látszik rajta, hogy újra óriási hittel és önbizalommal lép pályára. Azt pedig tudjuk, hogy ilyenkor pokoli nehéz ellene. 

Ugyan a pálya gyors, de Cilic is arra "panaszkodott" a mérkőzés után, hogy hiába ütötte keményen a labdákat, egyszerűen Nadalnak mindenre volt válasza. Úgy véljük eljött az idő, hogy most egy Rafa-győzelem következzen, bár Federer is remekel, de most sokkal sebezhetőbbnek tűnik, mint a szezon első felében.