Tenisz

Vereséggel kezdi Federer a vb-t?

  • Cesc18

A svájci legenda idén kétszer is kikapott már Dominic Thiemtől, vajon Londonban is beletörik a bicskája az osztrákba?

Vasárnap kezdetét veszi a londoni ATP világbajnokság, melynek első játéknapján a Björn Borg-féle csoport játékosai mutatkoznak be. Az ötszörös bajnok Novak Djokovics az újonc Matteo Berrettinivel néz majd farkasszemet, míg a másik meccsen a hatszoros győztes Roger Federer és Dominic Thiem csap össze. Papíron mindkét nagyágyú komoly favoritja az összecsapásának, de a svájci esetében nem vennénk mérget arra, hogy könnyű rajtot vesz. 

{"headTitle":"Roger Federer - Dominic Thiem","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-10 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Federer ","odds":"1.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Thiem","odds":"4.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Thiem ugyanis több alkalommal borsot tudott már törni Federer orra alá, sőt mi több, hat egymás elleni meccs után 4-2-re vezet a helvét ellen. A sógorok klasszisa két igen meglepő győzelmet is jegyez Roger ellen, amelyek közül az egyik 2019-hez fűződik.

Az év első felében az Indian Wells-i Masters döntőjében randevúztak, amit Thiem döntő szettben tudott behúzni, ugyanúgy négyszeres szorzóval, mint amennyit most is kínálnak rá. 

Federer 2011 óta nem tudott nyerni a vb-n. - Fotó: ATP

Federertől nagy kérdés, hogy mire számíthatunk Londonban, hiszen az elmúlt években a szezon hajrájára rendre elfogyott. Viszonylag kevés tornán láthattuk az ősszel, miután Ázsiában csak Sanghajban indult, a fedett pályás tornák közül pedig visszamondta a párizsi szereplést. Bázelben azért megmutatta, hogy rendben van a formája, igaz, hazai közönség előtt mindig extra motiváltan játszik, tehát semmi garancia nincs arra, hogy az O2-ban is hasonló játékkal rukkol majd elő. 

A svájci 2011 óta nem tudta megnyerni a vb-t, ám amíg sokáig csak Novak Djokoviccsal és Rafael Nadallal nem bírt el, addig az elmúlt két évben jó pár meglepetés vereségbe nézett bele. Kikapott olyanoktól, mint Kei Nisikori, Alexander Zverev vagy David Goffin, utóbbi kettő ráadásul az egyenes kieséses szakaszban győzte le.

Thiemet sem írnánk le, főleg azok után, hogy idén kétszer is nyeri tudott Federer ellen. Tény, hogy egy éve a svájci sima 6-2, 6-3-ra verte a csoportküzdelmek alatt az osztrákot, de akkor Dominic nem hangolt olyan jól a vb-re, mint idén. 

{"headTitle":"Roger Federer - Dominic Thiem","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-10 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékos megnyert játékai - Thiem 9.5 felett","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}