Tenisz

Federer megszívta, Nadal nyolc év után újra Wimbledont nyer?

A címvédő svájci géniusz favoritként várja a tornát, de nem kapott könnyű sorsolást, ezt pedig Rafa Nadal használhatja ki.

Július 2-án, hétfőn veszi kezdetét a 132. wimbledoni tenisztorna és az eseménynek hagyományosan a londoni All England Club ad otthont. A hatalmas múltú és presztízsű viadalnak ezúttal Rafa Nadal vághat neki világelsőként, viszont az első kiemelést a címvédő Roger Federer kapta.

Kemény sorsolást kapott Federer. - Fotó: ATP

Bár a nyolcszoros bajnok helvétnek vélhetően teljesen mindegy, hogy ki jön vele szembe, azért ennél könnyebb sorsolásban reménykedett. Ugyan a torna elején aligha kerül gondba, viszont a legjobb 16-tól már igen kemény meccsek várnak Federerre. A nyolcaddöntőben találkozhat például azzal a Borna Coriccsal, akitől nem olyan régen a hallei torna döntőjében kisebb meglepetésre vereséget szenvedett. Coric után jöhet egy nagy szervás játékos, Kevin Anderson vagy Sam Querrey. Füvön mindketten rettentően veszélyesek, különösen az amerikai, aki az elmúlt két kiírásban elő- és negyeddöntőzött. Ha úgy alakul, akkor az elődöntőben lehet a legnehezebb dolga a svájcinak, hiszen

a felső ágra került a harmadik kiemelt Marin Cilic is. A horvát komoly Grand Slam-menővé nőtte ki magát és Wimbledon mindig is erős versenye volt.

A horvátnak ráadásul pazarul sikerült a felkészülése, hiszen behúzta a trófeát Queen's Clubban. Végig erős és minőségi játékosokkal találkozott, így komoly önbizalmat adhatott számára ez a győzelem. A sikert követően egyébként arról beszélt, hogy ez az egyik legértékesebb trófeája, hiszen tényleg az egész torna alatt kemény ellenfeleket kapott. 

A Federer-Cilic elődöntő a tavalyi döntő visszavágója lenne, azonban nemcsak a svájcinak, hanem a horvátnak is nehéz lesz eddig eljutnia. Cilic olyan teniszezőkkel randevúzhat, mint Milos Raonic, John Isner vagy éppen Grigor Dimitrov

Kattints a képre és játssz a nyereményekért!

Ami az alsó ágat illeti, annak felső dekádja igen komoly izgalmakat ígér. Ide került ugyanis a Roland Garroson döntőző Dominc Thiem és a negyedik kiemelt Alexander Zverev is. Papíron nekik kellene negyeddöntőzniük, ám egyáltalán nem lenne meglepő, ha mégse ez a párosítás jönne össze. Thiem ugyanis nem füvespályás spíler, ráadásul a nyolcaddöntőben megkaphatja Novak Djokovicsot. Ezen az ágon egyébként még Kyle Edmundra is érdemes lesz odafigyelni, aki sötét lóként képes lehet borsot törni a nagyok orra alá. 

Zverev nem kapott rossz sorsolást és a korrekt Garros menetelése után a nyomás is csökkent rajta, szóval ennek a Grand Slamnek sokkal felszabadultabban vághat neki. Meglátjuk így mire megy, az első rágós falat Nick Kyrgios lehet számára a 16 között, már amennyiben az ausztrál fenegyereknek lesz kedve teniszezni. 

Nadal a Garros után Wimbledonban is diadalmaskodni tud? - Fotó: ATP

A tábla alsó felének alsó felén Rafa Nadal jóval egyszerűbb helyzetből várja a tornát, mint riválisai.

Gyakorlatilag a negyeddöntőig gond nélkül menetelhet, ott pedig papíron Juan Martín del Potro következhet. Az argentin már kemény dió lenne, azonban DP-re pokoli út vár. Korán  összefuthat Feliciano Lopezzel, utána pedig akár Andy Murray is jöhet.

Messze nem Nadal a legjobb füvespályás teniszező a mezőnyben, a 2011-es döntője óta a közelébe sem került a trófeának, azonban most nagyon kellemes sorsolást kapott. Simán benne van a pakliban, hogy a negyeddöntőben és az elődöntőben is kifacsart ellenfeleket kap, míg a döntőben szintén jöhet egy kemény harcot megvívó Federer vagy Cilic. 

Hiába nem volt tehát meggyőző Nadal az utóbbi években Wimbledonban, nem elképzelhetetlen, hogy 2010 után ismét behúzza a tornát. 

ATP Wimbledon
hatharom.com
Nadal nyer
@7.75
Fogadási határidő: hétfő, 11:00