Tenisz

Pályán Fucsovics és Federer - napi tippek a Roland Garrosra

Vasárnap 16 női és 16 férfi mérkőzéssel a programban kezdetét veszi a francia nyílt teniszbajnokság.

Izgalmas nyitónap elé nézünk Párizsban, hiszen többek között pályára lép Fucsovics Márton, Roger Federer, Stefanos Tsitsipas, Kei Nisikori és Marin Cilic is. 

Nehéz ellenfelet kapott Fucsovics Márton az első körben. - Fotó: ATP

Marcinak nagyon nem volt szerencséje a sorsolásnál, ugyanis azt Diego Schwartzmant kapta, aki tavaly a legjobb nyolcig menetelt a Garroson. Ez a meccs egy igazán kemény teszt és kihívás lesz a magyar játékosnak.

A bukmékereknél abszolút a szívós argentin a favorit, ráadásul a fogadók még lejjebb is verték az oddsát a kezdeti értékhez képest, így jelenleg 1.30 alatt mozog, míg Marci továbbjutása 3.75 körül fogadható.  

Schwartzman a mezőny egyik legalacsonyabb játékosa, ám de annál nagyobb szívvel küzd és ellene rendere extra ütésekre van szükség. Marcinak az ütőereje megvan, hogy dominálja a labdameneteket, de egy több órás csatában nagyon nem lesz egyszerű dolga végig türelmesnek és koncentráltnak lenni. 

Fogadás szempontjából nem piszkálnánk ezt a párharcot, miután sok múlik majd azon, hogy Fucsovics megtalálja-e a ritmust a dél-amerikai ellen. Ha igen, akkor a szettgyőzelem gond nélkül összejöhet, ha viszont nem, akkor a 3-0-s Schwartzman siker is benne van. 

Federer, Tsitsipas, Nisikori és Cilic meccse sem túl csábító, ha fogadáson törjük a fejünket. Talán a horvát ellen lehet menni egy pluszos szett hendivel, ugyanis Cilic az egész salakszezonban elég bizonytalan formát mutat, ugyanakkor Thomas Fabbiano sem volt túl meggyőző, hogy komolyabban bizalmat szavazzunk neki. 

Mire fogadjunk az első játéknapon?

Kifejezetten izgalmas csatát hozhat Robin Haase és Philipp Kohlschreiber ütközete. Előbbi ugyan borzasztó halvány teljesítményt nyújtott az elmúlt hetekben, viszont Haase az a játékos, akit egy Grand Slam nagyon fel tudod dobni. Azt azért így sem rizikóznánk meg, hogy legyőzi a németet, egy szettre azonban gond nélkül jó lehet. 

Haase egyébként is a korábbi 10 Roland Garros első körös meccséből nyolcon nyert legalább egy játszmát - a két 3-0-s vereségét egyaránt Cilic ellen szenvedte el. 

Kohlschreiberben is általában lehet bízni, egy-egy szettre bármikor képes szétesni, így 1.80-ért kifejezetten tetszetős fogadás, hogy egyikük sem nyer 3-0 arányban. 

{"headTitle":"Robin Haase - Philipp Kohlschreiber","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-26 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Egyenes szettekben nyer? Nem","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

További tippekért látogass el a torna fórum topikjába vagy partnerirodánkba, a Logibetre.