Tenisz

Federer megcélozta a világelsőséget - döcögős első lépés?!

  • Cesc18

A svájci géniusz 2012 után ismét világelső lesz, ha a héten Rotterdamban eljut legalább az elődöntőig.

Federer megcélozta a világelsőséget. - Fotó: ATP

Roger Federert tavaly még nem különösebben foglalkoztatta, hogy újra visszaülhet a tenisz trónjára, ám idén az Australian Open-címvédésével karnyújtásnyira került tőle Rafa Nadal. Számokban ez úgy néz ki, hogy a két klasszis között a ranglistán jelenleg 155 pont van a mallorcai javára, ám miután Nadal még a sérüléséből lábadozik és nem játszik, addig Federer jelezte részvételi szándékát Rotterdamban. A 155 pont eltüntetéséhez legalább az elődöntőig el kell jutnia a helvét legendának. 

Megpróbálom a legjobbamat nyújtani. Motiváló számomra, hogy újra világelső lehetek, izgatottan várom a küzdelmet.

- mondta Federer, akinek első mérkőzésén a belga Ruben Bemelmansszal kell megharcolnia . 

Fogadás a győztesre    
Roger Federer Ruben Bemelmans
1.02 8.00
Fogadási határidő: 19:30

Bemelmans nem ügyetlen teniszező, ezt a Davis Kupa keretén belül a magyar srácok is megtapasztalhatták, ugyanakkor nem is az a kaliber, aki képes óriási skalpokat levadászni. Karrierje során ötször találkozott eddig top 10-es játékossal és ezen meccsek mindegyikét elveszítette.

Az viszont a belga mellett szólhat, hogy amíg Federer az AO óta egyetlen tétmeccset sem játszott, addig Bemelmans több helyen is megfordult és Rotterdamban is lejátszott már két selejtezős mérkőzést, így bőven volt lehetősége alkalmazkodni a körülményekhez. Ezt a két derbit egyébként igen könnyedén abszolválta. 

Ha Bemelmans megtalálja a korrekt balkezes első szerváit, akkor a nyitószettben pariban lehet Federerrel, akitől kicsit rozsdásabb kezdést várunk.

  • Első szett játékok száma - 9.5 felett @ 2.10

 

Federer egyébként legutóbb 2012 novemberében volt világelső, tehát több, mint öt év után vezethetné ismét a ranglistát.

Karrierje során 302 hetet csücsült a trónon, ami abszolút rekord, és ha sikerülne elődöntőbe jutnia, akkor Andre Agassi rekordját is átadná a múltnak és a legidősebb világelső lenne.