Bulvár

Messi lenne minden idők legnagyobb sportembere?

Érdekes végeredményt hozott az egyik legnagyobb külföldi sportoldal szavazása.

Sok mindent lehet mondani Lionel Messiről, a Barcelona világsztárjáról, hiszen címek tucatjait és gólok százait érte el a Barcelonánál eltöltött másfél évtized alatt. Azt azonban talán joggal kérdőjelezhetjük meg, hogy tényleg ő minden idők legnagyobb sportembere.

Márpedig a SportsBible nemrég publikált szavazása erről árulkodik. A bulvároldal 16 sportolót, köztük Serena Williamset, Muhammad Alit, Phil Taylort, Tiger Woodsot, Roger Federert, Pelét, Maradonát, Messit és Ronaldót osztotta négyes csoportokba, ahol aztán a szavazást követően Lionel Messi diadalmaskodott a négyes döntőben. Messi egyébként Muhammad Alit előzte meg 2%-kal, míg Federer 21%-ot, Jordan pedig 11-et kapott a nagydöntőben.

Az elődöntők végeredményei:

Érdekesség, hogy a futballistákból összeállított egyik elődöntőben Messi egymaga sokkal több szavazatot kapott, mint Pelé, Maradona és Cristiano Ronaldo együttvéve, míg például az egyéni sportolóknál Phil Taylor csak 6%-ot kapott Ali 66%-a ellenében.

Mint azt az oldal megjegyezte, nem tudtak minden sportban egy legjobbat kiválasztani, ahogyan például snookerben és amerikaifutballban sem jött össze egy olyan név, aki felférne a listára.

Messi tehát a döntőben leadott 22.731 voks alapján minden idők legnagyobb sportolójának nevezhető és Ali még úgy sem tudta őt legyőzni, hogy vélhetően a csalódott CR7-fanok voksai majdnem mind az ökölvívóra, esetleg a svájci teniszezőre érkeztek.