Bulvár

A futballisták az igazán nagy bűnözők

Statisztikák szerint a futballisták követik el a legtöbb bűncselekményt.

Wayne Rooney a jó szezonkezdet után az elmúlt hetekben már nem teljesítményével került a címlapra, hanem renitens viselkedésével. Az angol válogatottat nemrég lemondó Everton-támadót szeptember elején kapcsolták le ittas vezetésért otthonához közel, amiért hamarosan a bíróságon kell felelnie. A ticketgum.com az eset okán megnézte, milyen bűnöket követnek el különböző sportág képviselői, illetve milyen megoszlás van az egyes sportágak között.

Melyek a legnépszerűbb bűncselekmények sportáganként?
Labdarúgás Vezetési kihágás (23%)
Baseball Drogvétség (35%)
Kosárlabda Drogvétség (29%)
Ökölvívás Lopás/Betörés (24%)
Krikett Csalás (38%)
Darts Testi sértés (83%)
Motorsport Drogvétség (36%)
Gördeszka Drogvétség (56%)
Amerikaifutball Drogvétség (25%)

Mint az a felmérésekből kiderült, a 297 elemes mintának 20%-a volt labdarúgó, második helyen az amerikaifutballisták (18%), harmadikon a motorosok (17%) állnak. Nettó számban tehát a futballisták az "igazán nagy bűnözők", ha viszont arányosítjuk, hogy hány labdarúgó és hány amerikaifutballista él a bolygón, akkor már egyértelműen a tojáslabdások felé billen a mérleg nyelve.

Fotó: ticketgum.com

Ami a legnépszerűbb sportág kapcsán megfigyelhető, hogy az alanyok 60%-a vagy vezetési kihágást követett el, vagy testi sértést vagy pedig csalást. De a "futottak még" kategóriában megtalálható néhány garázdaság, gyilkosság és szexuális bűncselekmény is.