Átigazolás

Rooney-t nem várják tárt karokkal Liverpoolban

Pazarlás lenne Wayne Rooney-t visszahozni az Evertonhoz - vélik a szurkolók.

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy Wayne Rooney elhagyja Manchestert és visszaigazol nevelő egyesületéhez, az Evertonhoz. Rooney 2004-ben igencsak viharosan távozott a Goodison Parkból, hiszen többször is hűségesküt tett a csapatnak, majd igent mondott Sir Alex Ferguson hívására és közel 400 meccset húzott le a Unitednél. A tékozló fiú most azonban visszatérhet.

Ennek jelenleg egy akadálya van, nevezetesen Rooney fizetése. A 31 éves támadó szeretne heti 250 ezer fontot kapni, ám ez rendkívül messze van a realitásoktól. Összehasonlításképpen: Romelu Lukaku heti 90 ezret keresett, rajta kívül a 80 ezret pedig csak Yannick Bolaise érte el. Tehát ha Lukaku távozik Liverpoolból, akkor Rooney több mint háromszor annyit keresne, mint bármelyik Everton-játékos, ami nonszesznek tűnik.

Ennek megfelelően a szurkolók sincsenek meggyőződve arról, hogy ilyen számok mellett ki kellene elégíteni Rooney igényeit.

"Rooney-nak 250 ezer font hetente? Ha ennyit ajánlottunk volna januárban Lukakunak, maradt volna nálunk."

"Rooney Evertonba igazolása kicsit olyan lenne, mintha valaki Championship Managerezne. Öreg, szép múlttal, lehet benne reménykedni, hogy produkál majd valamit, majd végül úgyis béna lesz és/vagy megsérül."

Kidobott pénz visszahozni ennyiért. Költsük inkább valaki másra, Rooney pedig menjen pénzt keresni Kínába.

A kommentelők azonban valószínűleg nem kapják meg, amit szeretnének, hiszen jelenleg Rooney esetében a topfavorit megoldás, hogy átköltözik a Goodison Parkba, hiszen a váltás szorzója 1.11, míg arra, hogy marad a Manchesternél, csupán 6-szoros oddson fogadhatunk.

Csütörtökön az U19-es Eb-n az angol válogatott a hollandok ellen játszik. A háromoroszlánosokra 2.40-es oddson fogadhatunk a -n.