Angol foci

Rooney csillaga hamar leáldozhat Liverpoolban is

Allardyce szavai alapján nem jósolhatunk nagy jövőt Rooney-nak az Everton kezdőjében.

Tovább akadozik az Everton gépezete, Sam Allardyce csapata immáron hat bajnoki óta nyeretlen a Premier League-ben. A csapat sorsolása azonban ígéretes, így ha a liverpooli gárda komolyan számol idén a felsőházi tagsággal, a következő hetekben muszáj valamit kitalálnia Big Samnek, hogy a csapat ismét ugyanolyan jól működjön, mint amikor átvette az irányítást. Ennek azonban vezéráldozata lehet...

A rutinos szakvezető ugyanis kilátásba helyezte, hogy két talán legnagyobb sztárja, Gylfi Sigurdsson és Wayne Rooney egyszerre nem lehet a pályán, azt ugyanis jelenleg nem bírja el a csapata.

Fotó: Daily Mail

"Több sebességre és gyorsaságra van szükségünk, ami Walcott megszerzésével és Bolasie visszatérésével kapott némi löketet. Azonban még mindig nem megfelelő a középpályánk, így változásokat kell eszközölnünk.

Mind Rooney, mind Sigurdsson szenzációsan okos, tehetséges és remek játékosok, de nem erősségük sem a futás, sem pedig a pálya bejátszása. Így döntenem kell, hogy mikor melyikük játszik" - nyilatkozta Allardyce.

A korábbi szövetségi kapitány szavai egyébként már csak azért is érdekesek, mivel Sigurdsson előző csapatában, a Swansea-ban megállás nélkül robotolt, egy idény közbeni statisztika szerint ő futotta a teljes ligából a legtöbb kilométert, ám úgy tűnik, Liverpoolban kényelmesebb stílusban szeretne futballozni.

Rooney egyébként nagyon ritkán játssza csak végig a mérkőzéseket, a hétvégi WBA elleni találkozón csupán 29 perc jutott neki, ráadásul a legutóbbi négy meccsén se gólt nem szerzett, se gólpasszt nem adott. Lehet, hogy a Goodison Parkban sem lesz sokáig maradása Wazzának?

Hétvégén az Everton a Leicester Cityt fogadja. A    -n ugyan egyelőre még nem fogadható a mérkőzés, mindenesetre a nemzetközi bukik átlagszorzói alapján közel háromszoros pénzt nyerhetnénk hazai pályán Sandróékkal.

[2522987] 2018-01-31 20:45:00 Everton - Leicesterx;