Indian Wells

Nagy fordítás után jöhet az elődöntő?

  • Cesc18

Wawrinka-Thiem rangadó a felső ágon, mindketten első Indian Wells-i elődöntőjükért szállnak harcba péntek hajnalban.

Csütörtök hajnalban közel jártunk a csodához, a szerencsés vesztesként főtáblára jutó Yohihito Nishioka ugyanis két alkalommal is szerválhatott a továbbjutásért a US Open-címvédő Stan Wawrinka ellen. Egyik alkalommal sem tudta azonban lezárni a meccset a japán, a svájci nagyot harcolva mindkétszer visszajött, a rövidítést pedig behúzta, így nagy nehezen, de Stan bejutott a negyeddöntőbe.

Ennél tovább még egyszer sem tudott jutni Wawrinka Indian Wellsben, igaz, 2011-ben Roger Federer, 2008-ban pedig Novak Djokovics állította meg a legjobb nyolc között. Most a nyolcadik kiemelt Dominic Thiem lesz az ellenfele, aki ellen ugyancsak nem számíthat könnyű meccsre.

A sógorok tehetsége ugyanis remek formába lendült az elmúlt hetekben és egyelőre Indian Wellsben is nagy magabiztossággal vette az akadályokat. Az igazi teszt azonban számára is csak most következik.

Fogadás a győztesre    
Stan Wawrinka Dominic Thiem
1.65 2.00

Érdekes, hogy annak ellenére a svájci a favorit, hogy majdnem kiesett, persze a bukmékerek is tudják, hogy Wawrinka annyira hektikus teniszező, hogy ez nála semmit nem jelent. Simán benne van a pakliban, hogy 24 órával később már "god" módban fog üzemelni...Ez az, ami Thiem vesztét okozhatja, minden más esetben viszont egy abszolút ki-ki meccset játszhatnak.

Fogadás tekintetében adná magát a döntő szett, hiszen tényleg nehezen jósolható meccs. 

Viszont az osztrák az elmúlt 13 mérkőzésén nem játszott 3 szettes derbit, ha kikapott, ha nyert, azt 2 játszmában tette.

Éppen ezért 2.10-ért nem kockáztatnánk, hogy 3 szett lesz, ugyanakkor a 22.5 játék felett még lejöhet. Ahogyan ez a korábbi három összecsapásukon is megtörtént. 

2015-ben Rómában és 2014-ben Párizsban is Wawrinka nyert, 7-6, 6-4, illetve 6-4, 7-6 arányban, míg 2014-ben Madridban Thiem örülhetett egy 1-6 6-2, 6-4-es győzelem után.

Ami egyébként még érdekes ezzel a meccsel kapcsolatban, hogy papíron ugyan az elődöntő a tét, ám nyugodtan gondolkozhatnak a döntőben is, hiszen ezen az ágon a másik negyeddöntőben két outsider, Pablo Carreno-Busta és Pablo Cuevas feszül egymásnak.