Tenisz

Hendikeppel megyünk a korábbi bajnok ellen - napi tippek az Australian Openre

Stan Wawrinkának meggyűlhet a baja a Melbourne-ben mindig extra motiváltan teniszező Andreas Seppivel.

Csütörtökön az urak versenyében a felső ági második körös ütközetekre kerül sor, tehát a nap végére teljessé válik a legjobb 32 mezőnye. A 16 meccses menüből a választásunk Andreas Seppi és a 15. kiemelt Stan Wawrinka összecsapására esett, amely a kiemelt pályák legizgalmasabb csatáját szolgáltathatja. 

{"headTitle":"Andreas Seppi - Stan Wawrinka","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-23 09:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Seppi","odds":"4.670","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Wawrinka","odds":"1.226","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Noha a szorzók alapján a 2014-es bajnok erős kandidált a továbbjutásra, de ha valahol, akkor Melbourne-ben nem lehet leírni a 35 éves olasz kihívóját. 

Seppinek ugyanis az Australian Open a legerősebb Grand Slam versenye, az elmúlt hét kiírásban hatszor is eljutott a harmadik körig, négyszer pedig a legjobb 16-ig.

Ide fűződnek a legnagyobb skalpjai, győzte már le az ausztrál major tornán Roger Federert és Marin Cilicet, illetve a hazaiak nagy bánatára borítani tudta a papírformát Lleyton Hewitt és Nick Kyrgios ellen is. 

Melbourne-ben tehát mindig nagy kedvvel, nagy önbizalommal és fókuszáltan teniszezik. A keddi rajtja is nagyon rendben volt, hiszen underdogként tudott 3-0 arányban diadalmaskodni Miomir Kecmanovic ellen. 

Seppi szervája végig stabilan működött a szerb ellen, a három szett alatt ugyanis csak egyszer tudta őt brékelni Kecmanovic, a többiben esélye sem volt. Ha hinni lehet az Australian Open statisztikájának, akkor nyerőből is jóval többet ütött, mint ki nem kényszerített hibákból. Egy szóval, remekül indította a 2020-as versenyt is az itáliai. 

Wawrinkára kemény menet vár Seppi ellen. - Fotó: ATP

Wawrinka egy jóval szorosabb meccset vívott, noha a szerváját nem veszítette el, de Damir Dzumhur folyamatosan ott lihegett a nyakában és a tie-breakes szettet el is tudta vinni, így a svájci négy játszmára kényszerült. 

Seppi és Wawrinka jól ismerik egymást, ez már a 17. közös meccsük lesz. A svájci 11-5-re vezet, viszont a meccseik jó része meglehetősen régre datálódik. Az utolsó élményük egymásról azonban éppen Melbourne-höz kötődik, három éve a legjobb 16 között mérkőztek meg. 

Akkor Stan három szettben nyert, viszont mindhárom szett rövidítésben dőlt el, kettőben pedig a svájcinak brékhátrányból kellett kapaszkodnia. 

Wawrinka azóta átesett egy térdműtéten és jelenleg is azon ügyködik, hogy visszanyerje a csúcsformáját és újra GS-címekért harcolhasson. Seppi viszont nagyjából ugyanazon a szinten játszik, mint három éve, szóval ez az összecsapásuk még kiélezettebb lehet. 

Nem kérdés tehát, hogy fogadás tekintetében az olasz felé húzunk. A +2.5-ös szett hendikep nem fizet igazán jól, a +6-os game hendikep viszont 1.81-ért játszható, ami igen tetszetős, hiszen ezt még Dzumhur is lehozta. Seppit pedig egyértelműen komolyabb ellenállásra lehet képes. 

{"headTitle":"Andreas Seppi - Stan Wawrinka","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-23 09:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Game Hendikep: Seppi +6","odds":"1.806","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}