Tenisz

Mire megy Fucsovics a Garros-bajnok Wawrinka ellen?

A magyar és a svájci játékos csütörtök kora este csap össze a genfi tenisztorna negyeddöntőjében.

Fucsovics Márton pályafutása során először juthat ATP-tornán a legjobb négy közé, ehhez azonban a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinkát kellene legyőznie, aki nem mellesleg az elmúlt két kiírás bajnoka Genfben. Ugyanakkor a térdműtétje óta sebezhető a svájci klasszis, és február óta ez az első verseny, ahol túlélte az első meccsét, igaz, csak Rotterdamban, Marseille-ben és Rómában tette tiszteletét.

Wawrinka az elmúlt két évben nem talált legyőzőre Genfben. - Fotó: ATP

A nyitányon ezúttal nem vérzett el Stan, bő egy óra alatt 6-3, 6-4-re verte az amerikai Jared Donaldsont. 

Jól éreztem magam a pályán és hosszú idő után játszhatok egymás után két meccset. Szeretek a svájci közönség előtt teniszezni, a rajongók mindig nagy támogatást nyújtanak számomra. 

- mondta Wawrinka, aki jelenleg a 25. helyen áll a világranglistán. 

Ami Fucsovicsot illeti, két nagyszerű győzelmen van túl. Az első körben Albert Ramos-Vinolast 6-1, 6-2-vel mosta le a pályáról, majd Francis Tiafoe ellen két szoros szettben tudott nyerni. Mindkét meccsét underdogként húzta be 2-0-ra, ami külön kalap emelést érdemel. 

Marci edzője, Sávolt Attila a Ramos elleni sikert követően elmondta, hogy tanítványát abban a szellemben küldte fel a pályára, hogy nincs vesztenivalója. Ez a hozzáállás meg is hozta a győzelmeket a nyíregyházi tehetségnek, bátran és felszabadultan játszik. 

Fogadás a győztesre    
Stan Wawrinka Fucsovics Márton
1.40 2.50
Fogadási határidő: 18:00

Ugyanerre lesz szükség Fucsovicstól Wawrinka ellen is. Hiába sebezhető a svájci, nem szabad a magyarnak nagy elvárásokat maga elé támasztania. 

Tétmeccset még nem játszottak egymás ellen, ugyanakkor 2016 év végén éppen Genfben több napot edzettek együtt.

Marcinak tehát nem lesznek teljesen újak Wawrinka ütései, mint ahogyan a helvét is pontosan tisztában van azzal, hogy a magyar fiú veszélyes ellenfél.

Fucsovics szereti az ilyen meccseket, amikor egy igazi klasszis áll vele szemben, és nem jellemző rá, hogy könnyedén adná a bőrét. Emlékezzünk csak a Marin Cilic elleni ütközeteire, de említhetnénk a Roger Federer elleni Australian Open-nyolcaddöntőt is. 

Mi nem zárnánk ki azt az opciót sem, hogy a magyar jut tovább, de nyilván ez egy rettentően rizikós fogadás lenne, így leginkább az overben hiszünk, ugyanis egyes irodákban 20.5 vagy 21.5 a határ. 

  • Játékok száma - 21.5 felett @ 1.81