Átigazolás

Kínában megőrültek - hivatalos

Cristiano Ronaldót nem lehetett 150 millió euróért megvásárolni, de Kína nem adja fel, mindenképpen pénzt akarnak szórni.

Egy újabb egészen hihetetlen ajánlattól hangos a sportsajtó. A kínai foci úgy tűnik, nem elégszik meg a kiöregedett sztárokkal, valamint egy-egy nagyágyúval, Európa legkeresettebb, legjobb játékosaira is szemet vetettek. A hírek szerint a Shanghai SIPG 150 millió euróért szerződtetné a Borussia Dortmund gaboni gólvágóját, Pierre-Emerick Aubameyangot.

Aubameyang eddig 111 mérkőzésen 70 gólt szerzett a Dortmundban. Idén 21 tétmeccsen már 22 gólnál tart, ám a Dortmund a következő három mérkőzésen nem számíthat a szolgálataira, hiszen a gaboni válogatottal az Afrika Kupán szerepel majd.

A többek között a brazil Oscart és edzőként a portugál Villas-Boast is foglalkoztató csapat nem csak a német sztárcsapat bankszámláját gyarapítaná, de az afrikai támadóból is a világ legjobban fizetett futballistáját csinálná, évi 41 millió euróval (jelenleg Carlos Tévez vezet ~38 millióval).

Az ajánlat azért is különösen érdekes lehet, mivel az ESPN információ szerint Aubameyangot a Manchester City és a Real Madrid is szerződtetné, körülbelül 80 millió euróért.

Ismét előkerül tehát a nagy kérdés: a pénz vagy a világ egyik legnagyobb klubja ér-e többet. És vajon a Dortmund miért ne akarna kétszer annyi pénzt kapni a legjobb játékosáért, amely így ráadásul nem is kerülne egy potenciális BL-riválishoz sem.

Ha valóban igazak az összegek, amelyekről a hírek szólnak, akkor egy olyan döntés előtt áll a Dortmund és Aubameyang, amely alapjaiban határozhatja meg az Európa labdarúgás közeljövőjét.