Átigazolás

Újabb sztár választotta a könnyebb utat és a pénzt

Friss lapértesülések tudni vélik, hogy Aubameyang 72 millió euróért Kínába igazol, ezzel véget érhet a több éve tartó találgatás, hogy végül melyik klubnál köt ki.

Pierre-Emerick Aubameyang a legfrissebb hírek alapján a Guangzhou Evergrande csapatában folytatja a következő szezonban, a klubigazgató Hans-Joachim Watzke azonban további spekulációkra számít vele kapcsolatban. A csatár a Soccerex napokban kiadott elemzése alapján a világ 4. leggazdagabb klubjába kerül.

Ha beigazolódik a hír, egy komoly egyéniséggel lesz kevesebb az európai klubfociban. fotó: archív

Szombaton a kínai lapok tényként kezelve cikkeztek róla, hogy a Super League másik óriásával, a Beijing Guoannal vívott harcot az Evergrande nyerte, és 72 millió euróért leigazolták a gaboni gólvágót, aki a szezon végeztével csatlakozna a csapathoz.

Erre a fordulatra nem sokan számíthattak, hiszen Aubameyang nevét folyamatosan szóba hozták a legnagyobb európai klubokkal, ráadásul az információk alapján az utóbbi hetekben már a kínai főváros csapata, a Guoan tűnt befutónak. A darazsaknál hátralévő ideje meg volt számlálva, és a váltás ésszerűnek és időszerűnek is tűnt - korábban már foglalkoztunk is vele, hogy jobban járna egy másik csapatban.

Watzke nem volt hajlandó megerősíteni a hírt, azonban nem is cáfolta azt:

A spekulációk amik Pierre-t övezik minden bizonnyal addig maradnak, amíg nálunk futballozik. Mi többet nem akarunk ehhez hozzáfűzni.

A gaboni támadó 2013-ban érkezett a darazsakhoz, és azóta letette a névjegyét a világ futballkedvelőinek, hiszen az egyik leggyorsabb csatár a világon, és mióta a fekete-sárgáknál van már 98 gólnál jár. Magatartásbeli problémái miatt azonban viszonya a klubbal elég hullámzó, és valószínűsíthető, hogy ez riasztotta el a legnagyobb kérőit is.

Az egyik legkomolyabb érdeklődő az Arsenal volt, hiszen komoly esély van rá, hogy elveszítik Alexis Sánchezt - és talán Giroud-ot is -, azonban a napokban Wenger világosan nyilatkozott a lehetséges transzferéről: "Ki van zárva."