Átigazolás

Ezt is megéltük, a Dortmund nem adakozik a Bayernnek!

  • varin

Pierre-Emerick Aubameyang maradása az ügyvezető igazgató szerint igencsak valószínű.

Idén sem panaszkodhatnak a Borussia Dortmundnál Pierre-Emerick Aubameyang teljesítményére, a gaboni támadó gólátlaga a 16/17-es szezonban is közelít az egyhez mérkőzésenként. Hogy képes lesz-e megtartani nyáron a legnagyobb értékét a BVB, az már kérdéses, ám Hans-Joachim Watzke ügyvezető igazgató elmondta, egy dolog biztosan nem történhet meg.

"Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy Aubameyang jövőre is nálunk fog játszani, ám ha beállít a Barcelona vagy a Real Madrid egy remek ajánlattal, biztosan elgondolkozik rajta a játékos is. A többi klub nem gondolnám, hogy alternatíva lenne a támadó számára, egy dolog pedig biztos: azt nem fogjuk hagyni, hogy a Bayern München igazolja le Aubameyangot" - nyilatkozta Watzke.

Fotó: sportal.co.nz

Nagy kérdés, hogy az igazgató mennyire gondolja valójában komolyan, hogy szeretnék megtartani a játékost és esetleg nem arról van-e szó, hogy szeretné, ha valamelyik topcsapat bejelentkezne egy 60-70 millió eurós ajánlattal a játékosért. Egyelőre azonban úgy néz ki, hogy Madridban inkább De Gea és Hazard a célpont, míg Barcelonában Andrés Iniesta esetleges pótlásán gondolkoznak.

Habár a gaboni játékosnak remek éve van - 36 meccsen 32 gólt szerzett - ne felejtsük el, hogy a következő szezon kezdetére már elmúlik majd 28 éves, ráadásul nem túlzás azt állítani, hogy eddig mindössze két és fél-három éve termeli a legmagasabb szinten a gólokat.

A szorzók alapján egyébként Aubameyang a legvalószínűbb forgatókönyv szerint marad a Dortmundban (1.42), míg érdekesség, hogy eligazolása esetén a csapatok között a Manchester City (5.50) a favorit a Real Madrid (6.00) előtt.

A Borussia hétvégi vereségével a csapat lemaradása immáron 18 pont az éllovas Bayern Münchenhez képest és a fekete-sárgák a harmadik helyüket is átadták ideiglenesen a Hoffenheimnek. Thomas Tuchel fiai kedden este a Monacót fogadják a Bajnokok Ligájában, majd hétvégén a Frankfurt látogat a Signal Iduna Parkba.

[2476767] 2017-04-11 20:45:00 Borussia Dortmund - Monacox;