Tenisz

Gálfi újabb japán játékost pipálhat ki

  • Cesc18

A magyar tehetség péntek hajnalban Makoto Ninomiya ellen lép pályára a toyotai tenisztorna negyeddöntőjében.

A második számú magyar női játékos, a világranglista-182. Gálfi Dalma már Toyotában is a legjobb nyolc között jár, azok után, hogy múlt héten Tokióban döntőzött, előtte Chenzhouban pedig tornát nyert. Csütörtök hajnalban nagyot kellett harcolnia Nigina Abduraimova ellen, meccslabdát hárítva, döntő szett tie-breakben tudta csak a továbbjutást kiharcolni a veszprémi szöszi, de valahol ez volt a papírforma a jó formában lévő üzbég lány ellen. A fontos, hogy megvan ez a győzelem is, és egy ennyire kemény siker mindig plusz önbizalmat ad, persze nem mintha rosszul állna e téren, hiszen novemberben 11 nyertes és csupán egy vesztes meccsel áll. 

Ki jut tovább?
Makoto Ninomiya Gálfi Dalma
5.50 1.12

A folytatásban sokkal könnyebb ellenfél vár rá a világranglista-388. Makoto Ninomiya személyében. A japán lányt elsősorban párosból ismerhetjük, ahol egész korrekt eredményeket ért el az idei szezonban, emlékezhetünk, hogy Wimbledonban Babos Timiék ellen is játszott. Egyesben viszont nem brillírozik ennyire, 2016-ban ez az első torna, ahol eljutott a legjobb nyolcig. Sok esélyt nem adunk neki, ütőerőben és adogatásban is jóval gyengébb, mint a magyar. Gálfi az apró termetű ázsiaiak ellen elég jól érzi a játékot, a japánoknak pedig különösen nincs szerencséjük ellene, hat különböző játékosukat is legyőzte az utóbbi szűk másfél hónapban.

Dalmát itt-ott 1.35-ös oddsal dobták ki, de hamar zuhanásnak indult, jelenleg már csak 1.12-ért fogadható, de gyaníthatóan kezdésre 1.10 alatt lesz. Hajnalban, kora reggel lesz a mérkőzés, a virrasztók, korán kelők megpróbálkozhatnak élőben egy minuszos hendikeppel.