Tenisz

Döntőért játszik Gálfi Tokióban

  • Cesc18

Szombat hajnalban a magyar játékos a német Tatjana Maria ellen lép pályára a tokiói tenisztorna elődöntőjében.

Junior US Open-bajnokunknak, Gálfi Dalmának szuperül sikerül az év végi hajrá, hiszen az Ausztráliában és Kínában aratott tornagyőzelme után Japánban, a 100 ezer dolláros tokiói viadalon is az elődöntőnél jár már. Csütörtökön pályafutása első top 100-as győzelmét könyvelhette el, miután két játszmában elintézte Nao Hibinót. A nyertes meccs után a következőt nyilatkozta a Magyar Tenisz Szövetségnek:

"Úgy mentem fel a pályára, hogy bármi történik, itt ezen a meccsen én csak nyerhetek. Ezért nem is izgultam, mert úgy voltam vele, hogy először játszom top 100-as játékossal és nézzük meg, hogy milyen különbségek vannak. Egyre jobban belejöttem a játékba, megfordult a fejemben, hogy: Úristen! Top 100-as játékost verhetek meg. De hála istennek nem befolyásolta a játékomat. A végén pedig természetesen kiugrottam a bőrömből, úgy örültem ennek a győzelemnek!" 

A veszprémi tehetség ezt követően a negyeddöntőben Jana Fettet is legyőzte, aki ellen ugyan favorit volt, de nem számíthatott könnyű meccsre. Nem is kezdett ellene jól, és a mérkőzés lezárása sem ment könnyedén, de így is sikerült két szettben abszolválnia a meccset, ami nem mellesleg elég jó színvonalú volt.

Ki jut tovább?*
Gálfi Dalma Tatiana Maria
TippmixPro @ 2.05 TippmixPro @ 1.60
*Kötésszám: 2

Gálfi ellenfele a legjobb négy között a korábbi top 100-as Tatiana Maria lesz. A német lány elég hosszú ázsiai túrát iktatott be magának, hiszen a US Open óta nyolc kínai versenyen indult el. Maradandót egyiken sem alkotott, viszont itt a japán fővárosban ezen a szinten két jónak mondható játékost is legyőzött. A bukmékerek őt hozták ki favoritnak, jó 100 hellyel előrébb áll a ranglistán, és sokkal rutinosabb, így ez érthető is, viszont Dalma hatalmas önbizalommal játszik, és ha olyan felfogásban teniszezik, mint Hibino ellen, akkor képes lehet ismét borítani a papírformát. De ehhez kelleni fog az is, hogy hasonló megingásai ne legyenek, mint Fett ellen, mert Maria valószínűleg azt kőkeményen büntetni fogja.