Tenisz

Meglepheti Dalmát a dúskeblű riválisa

  • Cesc18

Péntek reggel Gálfi Dalma a horvát Jana Fett ellen lép pályára a tokiói tenisztorna negyeddöntőjében.

Csütörtök hajnalban Gálfi Dalma pályafutása első top 100-as győzelmét jegyezte, miután valamivel több, mint egy óra alatt 6:3, 6:4 arányban felülmúlta a harmadik kiemelt Nao Hibinót. Junior világelsőnk ezzel sorozatban hetedik győzelmét aratta, hiszen múlt héten Chenzhouban nem talált legyőzőre és idei második trófeáját húzta be. 

A veszprémi kiválóságunk a negyeddöntőben a méretes keblekkel büszkélkedő Jana Fettel csap össze. A horvát lány két évvel idősebb, a profik között nem, a junioroknál viszont kétszer is összemérték a tudásukat. Legutóbb a 2014-es wimbledoni tornán, ahol két szettben Gálfi bizonyult a jobbnak. De ebből messzemenő következtetést nem igazán kell levonni. Fett is borzasztó tehetséges, igaz, nem nyert junior GS-t, de az Australian Openen döntőzött, és tavalyról van 75 ezer dollár összdíjazású ITF-tornagyőzelme. Remekül indult meg a top 100 felé, viszont idén rettentő balszerencsés volt a sérülésekkel. A januári tornák után két és fél hónapot kellett kihagynia, majd egy mérkőzést követően ismét műteni kellett a csuklóját, így újabb pihenő várt rá. Októberben tudott újra pályára lépni és a kezdeti nehézségek után a múlt héten Canberrában már sikerült elődöntőbe jutnia. A rajongói szerint meccsről-meccsre egyre jobb, és erre bizonyíték a tokiói menetelése is, eddig hat, illetve öt játékot engedett csak az ellenfeleinek. 

Ki jut tovább?
Jana Fett Gálfi Dalma
3.50 1.28

Hajnalban egyértelműen Gálfival volt érdemes tartani 2.50-es oddson, most viszont úgy véljük, hogy a top 100-as győzelme után túlértékelik a bukmékerek. Tény, hogy remek sorozatban van, nagy önbizalommal játszik, de egyrészről jól kellene feldolgoznia a kisebb mérföldkőnek számító sikerét - ami soha nem egyszerű -, másrészről Fett oldaláról keményebb ütések várhatóak, mint amik a két japán ellenfelétől érkeztek. Nem lesz ez egyszerű meccs Dalmának, nem lepődnénk meg, ha a horvát lány jutna tovább, akinek az oddsa egyébként folyamatosan emelkedik. Valahol 2.15-ről indult és most 3.20-nál jár, de olyan iroda is van, ahol 3.50-ért fogadható.