Tenisz

Győzelemmel indíthat Új-Zélandon a magyar tehetség

  • Cesc18

Gálfi Dalma péntek este az aucklandi WTA-torna selejtezőjében kezdi meg a 2017-es teniszszezont.

A 18 éves veszprémi tehetség zseniálisan zárta a 2016-os szezonját novemberben. Tokióban ugyanis először tudott 100 ezer dolláros versenyen döntőbe jutni, illetve pályafutása első top 100-as játékos elleni győzelmét is elkönyvelhette. E szép sikereknek köszönhetően bejött a ranglistán a legjobb 200 közé, amivel elérte, hogy indulhat majd az Australian Open-selejtezőjében. 

Gálfi nem sok pihenőt adott magának, ugyanis már december közepén pályára lépett a dubaji 100 ezres versenyen. A végállomást ezúttal a legjobb 16 jelentette, ahol a későbbi finalista ellen maradt alul egy döntő szettes küzdelemben. 

A 2017-es szezonját a meseszép aucklandi viadal kvalifikációjában kezdi, ami már WTA-torna, tehát szintugrás a 2016-os mérkőzéseihez képest. Az első ellenfele a szintén 18 éves Anna Blinkova lesz, aki ugyancsak egy elég eredményes éven van túl. Jól ismerik egymást, hiszen junior korukban többször is összemérték az erejüket. Dalma 3-0-ra vezet, legutóbb a 2015-ös junior Australian Open nyolcaddöntőjében találkoztak, amit a magyar lány 7-5, 7-5 arányban nyert meg. 

Blinkova az ünnepek előtt Ankarában játszott, de nem volt igazán meggyőző. Ha ehhez még hozzávesszük az egymás elleni eredményüket és azt a tényt, hogy Gálfi a tehetségesebb, jobb játékos, akkor 1.70-ért van érték a veszprémi győzelmében. A tétekkel persze csak óvatosan, mégiscsak a szezon első meccse.

hatharom.com
Gálfi jut tovább
@1.70