Tenisz

Hatalmasat emelkedett a veszprémi szöszi szorzója - benézik a bukik?

  • Cesc18

Két és félszeres pénzt fizet Gálfi Dalma győzelme Nao Hibino ellen a tokiói torna második fordulójában.

Volt junior világelsőnk és US Open-bajnokunk, Gálfi Dalma Tokióban sem lassít. Azok után, hogy múlt héten megnyerte a 25 ezer dollár összdíjazású chenzhou-i tornát, hétfőn magabiztos rajtot vett a japán fővárosban is. 61 perc alatt 6:3, 6:0 arányban intézte el a hazai közönség támogatását élvező Hibi Mayót. A veszprémi tehetség ezzel egy hónapon belül a 12. győzelmét aratta, és csupán egy vereséget szenvedett el.

Ki jut tovább?
Gálfi Dalma Nao Hibino
2.51 1.49

A folytatásban ismét egy japán játékos, a harmadik kiemelt Nao Hibino lesz az ellenfele. Őt jól ismerhetjük, hiszen a WTA Tour rendszeres szereplője, mind a négy Gand Slam-tornán főtáblás volt. Jelenleg a világranglista 84. helyén rangsorolják, és tavaly ezen a tornán döntőbe jutott, igaz, akkor jobb formában volt. Most ugyanis úgy érkezett erre a hazai versenyre, hogy előtte két ITF-tornán is korán búcsúzott, ráadásul nagyon sima veréseket kapott. Mindkét esetben két fiatal, 200-on kívüli játékos győzte le. Hibino tudott ugyan szintet lépni és, mint említettük, a top 100-ban jegyzik, de nem az a kaliber még, aki simán képes legyőzni egy 200 körüli teniszezőt. Nem okozott neki problémát az első akadály leküzdése, de Gálfi személyében most ismét egy fiatal tehetséggel kell szembenéznie. 

Hibino az említett két vereségét két jó formában lévő, nála nagyobb ütőerővel bíró játékos ellen szenvedte el. Ez a leírás illik Dalmára is, akinek nem mellesleg a szervája is az egyik legjobb. Hibi ellen az első adogatásai mögött 82%-ban megnyerte a pontokat és nem engedett egyetlen bréklabdát sem, pedig a japán lánynak éppen a fogadás az erőssége. 

A bukmékerek először 50-50-re hozták ki az esélyeket, majd egy kicsit Hibino felé mozdult el, most viszont már ott tartunk, hogy 2.51-szeres pénzt fizetnek a magyar lányra. 1.83-2.00-ről ez elég komoly odds-emelkedés. Ez már elgondolkodtató, hiszen Dalmának megvan a fegyvere és a formája is, hogy legyőzze a top 100-as ellenfelét.