Tenisz

Rövid időn belül második tornáját nyerheti a magyar szöszi

  • Cesc18

Gálfi Dalma szombat hajnalban a japán Riko Sawayanagi ellen lép pályára a chenzhoui tenisztorna döntőjében.

A junior US Open-győztes és volt világelső Gálfi Dalma a 2015-ös évhez hasonlóan, ismét jó formát mutat a szezon hajrájában. Tavaly októberben Ausztráliában két tornagyőzelmet könyvelhetett el, így idén is szívesen látogatott a kenguruk földjére. Ezúttal Toowoomba nem talált legyőzőre, és ezzel karrierje második 25 ezer dolláros versenyét húzta be. Kisebb pihenő után Chenzhou-ba tette át a székhelyét, ahol a héten ismét döntőbe jutott. 

Ki nyeri a döntőt?
Gálfi Dalma Riko Sawayanagi
TippmixPro @ 1.50 TippmixPro @ 2.25

Elég jó neveket búcsúztatott, a negyeddöntőben a harmadik kiemelt Alexandrina Naydenovát, míg az elődöntőben a legmagasabban rangsorolt Lin Zhut, aki ráadásul a hazai közönség támogatását is élvezhette. Ezek fényében nem csoda, hogy favoritnak számít a negyedik kiemelt Riko Sawayanagi ellen is. A japán lány jóval könnyebb úton jutott el a fináléig, top 200-as teniszezővel nem is találkozott.

Ami erősen Dalma mellett szól, az a döntős statisztikájuk. A magyar kiválóság pályafutása alatt hat ITF-torna döntőjében volt érdekelt és ezek mindegyikét sikerrel vívta meg, Sawayanagi ezzel szemben negatív mérleggel rendelkezik. Hétből csak hármat tudott megnyerni, ráadásul az elmúlt három fináléját elveszítette.

Gálfinak jól megy az alacsonyabb ázsiai játékosok ellen, hiszen kijön az erőfölénye, mind a labdamenetekben, mind a szervánál. Persze az érem másik oldala, hogy ezzel az erővel okosan kell bánni, hiszen a háló túloldalán egy sokat futó játékos áll majd. De a legyőzött teniszezők alapján egyben van Dalma fejben, a döntőkben pedig mindig hozza magát, tehát akár 1.50-ért is megjátszható a veszprémi lány.