US Open

Megszenvedhet az első meccsén Wawrinka

Íme az amerikai nyílt teniszbajnokság második játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje.

A játéknap tutija

A hétfői játéknap papírforma-esőt hozott a férfiaknál, csupán két mérkőzésen fordult elő, hogy az esélytelenebbnek kikiáltott teniszező nyert. Borzasztó ritka az ilyen a Grand Slam-tornákon, vajon kedden is ennyire jól teljesítenek a favoritok? A topkiemeltek közül Andy Murrayre és Kei Nisikorira könnyű feladat vár, Dominic Thiem és Stan Wawrinka viszont megszenvedhet a továbbjutásért. Az alacsony oddsok közül a legjobb értéket Malek Jaziri sikerében látjuk. A tunéziai srác az előző héten feljött a világranglistán az 53. helyre, ami élete legjobbja. Nincsen kiemelkedően nagy szezonja, de okosan gyűjtögeti a pontokat, és a US Openen is kényelmesen mehet egy kört. Ellenfele ugyanis az a Ricardas Berankis lesz, akit egyrészről a füves pályás szezonban a hallei tornán két szettben legyőzött, másrészről a litván hét torna óta nem tudott nyerni, összességében pedig idén a 19 vereségéből 13-at a versenyek első fordulójában szenvedte el. Ráadásul ezek között volt jó néhány önbizalom romboló, például a riói 0-6, 0-6...Jazirinek az elmúlt napokban megadatott, hogy Rafa Nadallal eddzen New Yorkban, sokkal jobb formában van, mint a litván, nem kellene, hogy gondot jelentsen számára a továbbjutás.

Ricardas Berankis-Malek Jaziri
Hatharom-tipp: Jaziri nyer
TippmixPro @ 1.30

A játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Ahogyan említettük, a harmadik kiemelt Stan Wawrinkára igen nehéz rajt vár, hiszen az egykori top 10-es Fernando Verdasco lesz az ellenfele. A balkezes spanyol ugyan túl van már a karrierje zenitjén, de különösen a Grand Slam-tornákon még képes borsot törni a klasszis játékosok orra alá. Erről éppen honfitársa, Nadal tudna mesélni, akit az év elején Melbourne-ben viccelt meg Verda. Wawrinka sem lehet nyugodt, főleg, mert a Roland Garros-elődöntője óta nem sok maradandót alkotott. Volt egy sérülése is a nyáron, ami miatt kihagyta az olimpiát, azóta pedig csak két mérkőzést játszott. Nem a gyors kezdéseiről híres a svájci, szóval abszolút benne van a pakliban egy négy-öt szettes küzdelem. 

Fernando Verdasco-Stan Wawrinka
Hatharom-tipp: 38.5 játék felett
TippmixPro @ 1.85

 

A játéknap lutrija

Hasonlóan Berankishoz, a világranglista-128. Denis Kudla is rettentő pocsék formának örvend. Hat torna óta nem tudott nyerni és egy 0-6-os szettbe ő is beleszaladt az olimpián, ami egy Andrej Martin ellen különösen kínos...Ezek után még az élete első Grand Slam-főtábláján résztvevő Alessandro Giannessi ellen sem tartjuk favoritnak. Az olasz túl van már három sikerrel megvívott selejtezős meccsen, ahol kifejezetten jó neveket győzött le. Kudla ugyan hazai pályán lesz, de ez a korábbi esztendőkben sem jelentett neki nagy pluszt, tavaly például 1.40-es favoritként kapott ki 0-3-ra, pedig akkor még jobb formában is volt. Ez simán egy 50-50-es meccs, így nem kérdés, hogy Giannessivel tartunk.

Denis Kudla-Alessandro Giannessi
Hatharom-tipp: Giannessi nyer
TippmixPro @ 2.35

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 5,65-szörös pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!