EURO 2016

Honfitársa szerint nem Griezmann volt a legjobb, hanem egy portugál

Frank Leboeuf inkább Pepének vagy Gareth Bale-nek adta volna az MVP-díjat.

Mint arról tegnap beszámoltunk, elsőként lett a vesztes csapatból megnevezve az Európa-bajnokság legjobb játékosa, ám sokan nem értettek egyet Antoine Griezmann sikerével. A portugál nemzeti tizenegy ugyanis hét mérkőzésen négyszer nem kapott gólt, ebben pedig nem csak Rui Patríciónak, de Pepének is óriási szerepe volt.

"Nem feltétlenül értek egyet a döntéssel, de az UEFA mindig is így működött. A mérkőzések legjobbja is mindig az, aki a gólt szerzi. Volt ugyanakkor az Eb-n egy Pepe vagy volt egy Bale, aki egymaga vezette Wales válogatottját. Többen igazán megmutatták, mekkora játékosok. Pepe például végig szenzációsan játszott, míg Griezmann volt, hogy a pályán sem volt.

Ráadásul a döntőben is elpuskázta a hatalmas helyzeteit és nem játszott jól. Nagyon kedvelem Griezmannt, de nem ő volt az Eb legjobbja" - nyilatkozta a korábbi francia válogatott, Frank Leboeuf.

Az Eb-k történetében korábban kapta már védekező játékos az elismerést, 1996-ban Matthias Sammer lett a legjobb játékos, vérbeli csatár azonban most először kapta az MVP-díjat.