Átigazolás

Az Atlético felnyomta a Barcát a FIFA-nál

megosztom

A Griezmann-ügy verte ki a biztosítékot Madridban, az Atlético bepanaszolta a Barcelonát a FIFA-nál.

Az Atlético Madrid feljelentette a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél a Barcelonát, ha a katalánokat vétkesnek találják, komoly büntetésre számíthatnak.

A fővárosiak Antoine Griezmann megkörnyékezése miatt akadtak ki, amit azután tudtak meg, hogy a múlt héten a Mundo Deportivo megírta, hogy a katalán klubelnök találkozott a támadó hozzátartozóival. 

Griezmannak udvarol a Barcelona / archív

A 26 éves Griezmann több európai topklub célkeresztjében is szerepel, és bár korábban a Manchester United neve merült fel elsődleges állomásként, az utóbbi időben egyre többször lehetett olvasni a Barcelona élénk érdeklődéséről is.

Aztán nemrégiben sajtóhírek arról számoltak be, hogy Josep Bartomeu klubelnök találkozott néhány emberrel Griezmann környezetéből. Guillermo Amor, a Barca igazgatója úgy kommentálta az esetet, hogy szerinte csak kedélyesen elbeszélgettek a felek a futballról, az Atléticónál azonban ez kiverte a biztosítékot.

A madridiak szerint ezzel a húzással a Barcelona megszegte az átigazolásokra vonatkozó szabályokat.

Griezmann és az Atlético között 2022-ig van érvényes szerződés, a spanyol szabályok szerint pedig tárgyalásokat csak a kontraktus utolsó hat hónapjában lehetne kezdeményezni a játékossal.

Az Atlético azt is kifogásolja, hogy a Barcelona a közvetlen riválisa a bajnokságban és ezzel a húzásával pedig befolyásolja a tisztességes versenyt is.

Ha a vádak beigazolódnak és a Barcelona valóban tiltott tárgyalásokat folytatott a francia támadóval, a FIFA akár két átigazolási időszakból is kizárhatja a katalán óriást, emellett pedig pénzbüntetést is kiszabhat a klubra.

A spanyol bajnokságban egész héten meccseket rendeznek, majd szombaton szűk háromhetes pihenőre mennek a csapatok. A hét slágermeccse egyértelműen az El Clásico lesz.

[2580707] 2017-12-23 13:00:00 Real Madrid - Barcelonax;
240918
megosztom