Spanyol foci

Ettől tartott az Atlético, amikor kiakadt a Barcára

Bár Antoine Griezmann továbbra is az Atlético Madrid játékosa, a támadó és a szurkolók viszonya vasárnap este új szintre lépett.

Antoine Griezmann sok madridi szurkolót boldoggá tett azzal, hogy sem tavaly nyáron, sem pedig januárban nem fogadta el az érdeklődők ajánlatát és továbbra is a spanyol fővárosban riogatja a védőket.

Ugyanakkor a szurkolók egy csoportja nem vette jó néven, hogy Griezmann sajtóhírek szerint titkos megállapodást kötött a Barcelonával és a nyáron elhagyja a Metropolitanót a Nou Campért.

Emiatt az eset miatt az Atlético Madrid egyébként bepanaszolta a katalán klubot a FIFA-nál, egyrészt mivel az átigazolásra vonatkozó szabályok értelmében egy játékossal csak szerződésének lejárta előtt fél évvel kezdeményezhetőek tárgyalások, másrészt pedig etikai kifogást is emelt, amiért a közvetlen rivális játékosának megkörnyékezésével a Barca veszélybe sodorta a tisztességes versenyt.

A katalán klubvezetők igyekeztek cáfolni a spanyol sajtó értesüléseit, de a vasárnap este látottak alapján ez már a késő bánat kategória. Hogy valójában van e titkos megállapodás Griezmann-nal, az talán most mellékes is.

Merthogy a szurkolók kikezdték a csapat legnagyobb sztárját, akinél el is szakadt a cérna és félreérthetetlen gesztusokkal adta tudtára a drukkereknek, hogy elege van belőlük.

Nem ez az első eset egyébként, hogy a Matracosok fanatikusai kifütyülik a 100 millió eurót érő támadót, ám arra idáig nem volt példa, hogy Griezmann felvegye a kesztyűt és bármit is reagáljon. A száj elé tett ujj azonban félreérthetetlen jelzés.

Griezmann a nyáron 2022-ig hosszabbított szerződést az Atlético Madriddal, de a Manchester United és a Barcelona is élénken érdeklődött a francia támadó iránt. A Vörös Ördögök viszont Alexis Sánchez megszerzésével betömték a támadógépezet réseit, így egy kérővel talán kevesebbje lett, a katalán-vonal azonban még tartja magát.

Bármi is legyen a háttérben, a jelek szerint az Atléticónak igaza volt, hiszen Griezmannt kikezdték a drukkerek, a játékos pedig már nem minden esetben tud a játékra figyelni - emiatt pedig a Barcelonánál aligha búslakodnak.

240918