Nemzetközi foci

Griezmann 100 százalék, hogy itt köt ki nyáron

Egy neves katalán sportújságíró twitteren szellőztette meg a hírt, amelyet már szinte biztosra vesz mindenki.

Bárhova is kerül, biztosan az lesz a nyár üzlete. fotó: archív

Az Atletico Madrid sztárja, Antoine Griezmann megegyezett a Barcelonával, miszerint 2018 nyarától a gránátvörös-kék csapatban folytatja pályafutását. Bár hivatalosan még nem jött visszajelzés az ügyben, mégis a világ sportsajtóján hétfőn futótűzként terjedt el a hír, amit egy katalán sportújságíró twitter-bejegyzése indított.

A Sport magazin publicistájának tweetje így hangzott:

Lezárt ügy, igen, habár nyilvánvaló, hogy egyik fél sem fogja megerősíteni. A Sport-nál informáltak minket a privát megegyezésről, amely Griezmann és Barcelona között jött létre, és a játékos 100%, hogy a Barcáé lesz nyártól.

A francia ász a tavalyi uborkaszezon alatt ugyan a Manchester United fő célpontja volt, azonban végül maradt a Matracosoknál. Mivel Mourinho azóta Alexis Sánchezzel és Romelu Lukakuval erősítette támadósorát, így minden bizonnyal letettek a megszerzéséről, így ebből a katalánok profitálhatnak.

Griezmann hétvégén ismét nagyot alakított, hiszen vasárnap a Sevilla ellen mesterhármast vágott az 5-2-re megnyert idegenbeli bajnokin, valamint kiosztott sarokkal egy gólpasszt is. Lényegesebb mozzanatait és sokoldalúságát az alábbi ábra szemlélteti.

fotó: Stats Zone Twitter

Elképesztő teljesítményének köszönhetően

Griezmann lett az idényben a második La Liga-játékos, aki minden sorozatot figyelembe véve kétszámjegyű mutatóval rendelkezik a gólok (16) és gólpasszok (10) számában.

Rajta kívül csak Messi büszkélkedhet ezzel. Az argentin támadó azonban szépen ráver mindkét statban, hiszen 30 találatnál és 15 asszisztnál jár.

Az egyik legnagyobb külföldi buki alapján még közel sem lejátszott az ügy, hiszen szép kis summát adnak az esetleges Barca-transzfer megvalósulására. A következőképp állnak jelenleg az Atletico talizmánjának átigazolási szorzói:

Atletico Madrid 1.40
FC Barcelona 2.75
Manchester United 11.00
Chelsea 21.00

Diego Simeone gárdája legközelebb szerdán lép pályára - a La Liga következő fordulójában a Leganes csapatát látják vendégül. Sikerükre @1.23- a döntetlenre @5.50, míg a vendégek győzelmére @12.00-szeres szorzót kínál a   .

[2580797] 2018-02-28 21:30:00 Atlético Madrid - Leganesx;