Átigazolás

Kupával búcsúzna az áruló Hummels

A Bayernhez távozó hátvédet nagyon sok kritika érte, ám ő szeretne még trófeát nyerni a Dortmunddal.

Kedden látott napvilágot a hír, amelyet minden Dortmund-fanatikus sejtett: Mats Hummels nyártól a Bayern München játékosa lesz. Az átigazolás híre igen vegyes érzelmeket váltott ki a fanatikusokból, hiszen Robert Lewandowski és Mario Götze után a hátvéd a harmadik olyan futballista néhány éven belül, aki a Dortmundtól szerződik a rivális együtteshez.

"Elképesztően nehéz hetek voltak ezek számomra, életem legnehezebb döntését hoztam meg. Ugyanakkor a döntésemben nagy szerepet játszott, hogy a családom és a barátaim is Münchenben élnek, valamint szerettem volna új kihívások után nézni.

Nehéz szívvel hagyom el a klubot és azokat az embereket, akik között felnőttem és akikkel együtt ünnepeltem hatalmas sikereket" - írta Hummels a Facebook-oldalán.

Hummels pályafutása Münchenből indult, 20 évesen került előbb kölcsönbe, majd végleg a Dortmundhoz.

A Bayern-nevelés hátvédnek igencsak hideg fogadtatásban volt része a legutóbbi hazai bajnokit követően, a szurkolók egy része ugyanis azt követelte, minél hamarabb hagyja el a klubot, valamint tegye le a csapatkapitányi karszalagot. "A bátorítás, amelyet kaptam a Wolfsburg elleni meccsen, az edzőközpontban vagy akár a szupermarketben, nagyon megérintett. Megmutatja, milyen hatalmasok a Dortmund-szurkolók" - mondta a 28 éves játékos azokról, akik viszont nem fogadták ellenségesen utolsó előtti hazai mérkőzése előtt.

Hogy a fanatikusok mennyire a végletekben gondolkoznak, arról a hátvéd oldalán található legnépszerűbb bejegyzések tanúskodnak. A legtöbb, 8500 lájkot kapó komment Hummels szavait csak kifogásnak titulálja, szerinte a pénz játszotta a legnagyobb szerepet, többen azonban megköszönték az eddigi sikereket és minden jót kívántak a kedvencnek.

Hummels küldetése azonban - saját állítása szerint - még nem ért véget, a Köln elleni szezonzárót követően leendő klubjával, a Bayern Münchennel találkozik a BVB Berlinben, márpedig egy esetleges kupasikerrel talán a szurkolók is megbocsátóbbak lennének vele szemben.

Habár arról pontos információk nincsenek, hogy a bajorok mennyit fizettek a Borussiának, korábban a sárga-feketék 35 millió euró körüli összeget szerettek volna kapni egyik legértékesebb játékosukért.

Német Kupadöntő - május 21.
   
  1 x 2
Bayern München-Borussia Dortmund 1.85 3.40 3.55
[2220881] 2016-05-21 20:00:00 Bayern München - Borussia Dortmundx;
184845