EURO 2012

A világbajnok védő máris Beckenbauerhez hasonlítja Hummelst

A német labdarúgó-válogatottal 1900-ben világbajnoki címet nyert Olaf Thon a Dortmund középhátvédjét a nemzeti legendához hasonlította. Az egykori védő arról is beszélt, hogy Mario Gomez jó úton halad afelé, hogy a kontinenstorna legjobbjának válasszák.

Olaf Thon szerint a Dortmund középső védője két-három év múlva vezére lehet a Nationalelfnek.

"Szerintem Hummels lesz a legjobb védőjátékos, Gomez pedig a legjobb csatár a tornán" - fogalmazott Thon.

A 23 éves Hummels számára a 2012-es év hozta meg az áttörést, klubjában mutatott formáját nyújtja az Európa-bajnokságon, kiszorítva ezzel a nemzeti tizenegyből a 81-szers válogatott Per Mertesackert.

"Nem lepődtem meg Hummels gyors és látványos fejlődésén. Kivételes képességekkel van megáldva, és elbírja a terhet, kicsit olyan, mint Beckenbauer. Ráadásul ezen az Eb-n rengeteget tanulhat. Két-három év múlva ő lehet a vezére a válogatottnak."

Thon szerint Hummels és a vele egyidős Holger Badstuber hosszú évekre bebetonozhatja magát a válogatott védelmébe.

"Badstuber is fiatal, de már bőven van tapasztalta. Megállta a helyét a Bajnokok Ligájában is. És ott van Philipp Lahm, Jerome Boateng is folyamatosan javul, Manuel Neuert nem kell bemutatni - Németországot nagyon nehéz lesz megverni a következő években."

A Nationalelf a portugálok és a hollandok elleni rangadóját is megnyerte a B-csoportban, így közel került a továbbjutáshoz.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!