VB 2014

A meccseket tényleg a védelmek nyerik meg

A védőjátékosok játszották a főszerepet a pénteki negyedöntőkben.

Franciaország-Németország és Brazília-Kolumbia elődöntőket rendeztek pénteken a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon. A galloknál a pályán volt a háromgólos Karim Benzema, a németeknél a négy találatnál járó Thomas Müller, a braziloknál a szintén négygólos Neymar, a kolumbiaiak a góllövőlistát hat találattal vezető James Rodríguezbe helyzeték minden bizodalmukat. Ők négyen 16 gólt termeltek a csoportkörben és a nyolcaddöntőben. Egyikük sem bizonyult nyerő embernek a nyolc között, mindkét találkozón "hátulról" érkeztek a gólok, egy kivételével. Rodríguez meglőtte hatodik gólját, tizenegyesből, de az csak a szépítésre volt elég a Los Cafeterosnak.

Benzema nem tudott mit kezdeni Neuerrel - Fotó: AFP

A Nationalelf győztes gólját Mats Hummels fejelte. A Dortmund védője a nyolcaddöntőt lázas betegség miatt kihagyta, a negyeddöntőben ő volt a meccs embere, gólja mellett a védelemben világklasszis teljesítményt nyújtott, és a franciák semlegesítésében Jérome Boatengnek, Philipp Lahmnek és a kapus Manuel Neuernek is óriási szerepe volt. A rendes játékidő hosszabbítás utolsó pillanataiban Benzema ziccerbe került, de lövését kivédte Neuer.

[1444462] 2014-07-04 18:00:00 Franciaország - Németországx;

David Luiz vigasztalta Hameszt - Fotó: AFP

A magyar idő szerint késő este rendezett negyeddöntőn a világ egyik legjobb középső védője, Thiago Silva rúgta a brazilok első gólját. A második félidőben védőtársa - és leendő klubtársa - David Luiz szaggatta szét David Ospina hálóját bődületes szabadrúgásgóljával. Brazília a Paris Saint-Germain két védőjének köszönhette a továbbjutást, míg Franciaország kiesett...

Az összes pénteki gól rögzített helyzetből született: Hummels Toni Kroos szabadrúgása után bólintott a kapuba, Silva szöglet után segítette a labdát térddel a hálóba. Luiz szabadrúgással jelentkezett be a Puskás-díjért, James Rodríguez tizenegyesből volt eredményes.

A lefújás után csodálatos gesztust tett Luiz, elkérte James Rodríguez mezét, de előbb megtapsoltatta őt a fortalezai közönséggel.

[1444461] 2014-07-04 22:00:00 Brazília - Kolumbiax;