Felkészülés

Hullottak a sztárok, bosszankodhatnak a klubedzők

Spanyolország vereséget szenvedett Dél-Afrikában, Hollandia gól nélküli döntetlent játszott Kolumbiával, Németország a Wembleyben győzte le Angliát. A sztárcsapatok kapitányainak többsége nem lehetett elégedett, de az európai klubedzőknek is van okuk mérgelődni.

A spanyolok a dél-afrikai vereség mellett Victor Valdés sérülése miatt lehettek bosszúsak, de természetesen a Barcelonánál lehetnek a legidegesebbek a kapus kidőlése után. A válogatott orvosa többhetes kihagyásról beszélt, de a komolyabb vizsgálatokat a mai nap folyamán végzik majd el a katalán klubnál.

"Lehet, hogy ez volt az utóbbi idők legrosszabb meccse" - értékelte a szakmai részt Vicente Del Bosque szövetségi kapitány. "Még azt is mondhatjuk, hogy megérdemelt volt a vereség. Jól kezdtünk, de apránként kiismertek minket, és hagytunk nekik helyet a kontrákhoz. A játékosok mindent megpróbáltak az egyenlítésért, így nem kritizálhatom a hozzáállásukat, de Dél-Afrika egyértelműen jobban jött ki ebből a meccsből."

[1603404] 2013-11-19 20:00:00 Dél-Afrikai Köztársaság - Spanyolországx;

Németország 1-0-ra nyert Angliában, amivel meglepő módon elégedettek voltak a hazaiak, legalábbis Andros Townsend nagyon jó hangulatban nyilatkozott a külső szemlélő számára egyértelmű vendégsikert hozó meccs után: "Megálltuk a helyünket, csak 1-0-ra kaptunk ki és nagyon sokszor le tudtuk őket focizni, ez mindenképp pozitívum. Kísérleteztünk az utóbbi meccseken, és szerintem elégedett lehet az edzőnk."

A németek nagy része biztosan örül a győzelemnek, de Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője valószínűleg két újabb emberét veszítette el. Ráadásul épp a Bayern München elleni rangadó előtt. Mats Hummels a félidőben állt be, de húsz perc után le kellett cserélni, Marcel Schmelzer pedig a szünet után maradt a kispadon. Neven Szubotics súlyos sérülését is figyelembe véve igencsak nehéz lesz összeállítania Kloppnak a csapatot a hétvégén.

[1600211] 2013-11-19 21:00:00 Anglia - Németországx;

Van der Vaart is pórul járt - Fotó: AFP

Hollandia sztárjainak többsége még a válogatott hétvége vagy a Kolumbia elleni meccs előtt sérült meg, így tartalékos összeállításban játszottak kedden egy gól nélküli döntetlent. Louis van Gaal elégedett volt a mérkőzéssel.

"Büszke és elégedett vagyok. Mi voltunk a jobbak, több helyzetünk volt. Lens kapott egy veszélyes rúgást, ami után helytelenül reagált, de megértettem őt. A kiállítása után is jobbak voltunk. Nagyszerű próbálkozásaink voltak, hogy feltörjük az ellenfelet" - lelkendezett a szövetségi kapitány.

Az Oranje sem úszta meg egyébként ezt a meccset sem újabb sérülés nélkül, a már eleve tartalékként behívott Siem de Jongot és Rafael van der Vaartot is le kellett vinni még a szünet előtt.

[1599131] 2013-11-19 20:30:00 Hollandia - Kolumbiax;