Magyar válogatott

Dzsudzsák Balázs hetekre kidőlt

  • hatharom.com/MTI

Körülbelül három hétig nem léphet pályára Dzsudzsák Balázs, a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

Fotó: mlsz.hu

A Bursaspor légiósa a horvátok elleni, március 26-án lejátszott barátságos mérkőzésen elszenvedett bokasérülése miatt egy hónapig volt harcképtelen, ezt követően most pénteken tért vissza, a bár végigjátszotta a Kayserispor elleni bajnokit, egy lövésnél a combfeszítő izmában keletkezett mikroszakadás.  "Szerencsére nincs nagy baj, csak egy apró sérülésről van szó, amit egy rossz mozdulat okozott. Három hét alatt teljesen rendbe fogok jönni, a válogatott májusi felkészülése során elkezdhetem a munkát, és az Európa-bajnokságig hátralévő két mérkőzésre már teljesen egészséges leszek" - mondta a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának Dzsudzsák Balázs.

Bernd Storck válogatottja május 20-án a Groupama Arénában Elefántcsontpart együttesével játszik felkészülési mérkőzést, június 4-én pedig a világbajnoki címvédő Németország vendégeként lép pályára

A német szövetségi kapitány már jövő hét elejétől Telkibe várja edzeni azokat az itthon szereplő kerettagokat, akik nem igényelnek hosszabb pihenőt vagy rendszeres edzésre van szükségük már az összetartás kezdetét megelőzően. A Magyar Kupa-döntő másnapján, május 8-án kezdődik a csapat edzőtáborozása, ekkor találkoznak Telkiben a válogatott keret itthon játszó labdarúgói, két nappal később pedig elindul a csapat az ausztriai edzőtáborba. 

A május 10-én kezdődő ausztriai edzőtábor programja már körvonalazódik, az is eldőlt, hogy az összetartás első napjaiban az U21-es válogatott ellen játszik felkészülési meccset a csapat. Mivel a külföldi bajnokságok más-más időpontokban érnek véget, a keret légiósai klubkötelezettségeik befejeztével folyamatosan csatlakoznak az együtteshez. "Az biztos, hogy a május 8-i találkozón ott lesz a keretben néhány fiatal játékos is, aki a távlati csapatban már szerepelt korábban, tavasszal pedig jó teljesítményt nyújtott klubjában - mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck. - "Remélhetőleg május közepére már teljes lesz az ausztriai edzőtábor kerete, ami természetesen a külföldi csapatok szereplésétől függ. Előfordulhat például, hogy Kleinheisler László és Stieber Zoltán csapata a Bundesliga zárását követően egymás ellen játszik majd osztályozó mérkőzést, és csak ezt követően csatlakozhatnak a válogatotthoz" - tette hozzá a szövetségi kapitány. 

A magyar válogatott 44 év után szerepel majd ismét az Eb-n: sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban.

[2148258] 2016-06-14 18:00:00 Ausztria - Magyarországx;